Ewa gotuje (524)
W skrócie
Prowadząca pokazuje, jak przygotować jesienną zupę jarzynową. Na danie główne przygotuje bitki z indyka, które poda z kopytkami. Na koniec zaproponuje ptysie z karmelizowanymi wiśniami i kremem.
Oglądaj w telewizji
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Prowadząca pokazuje, jak przygotować wyjątkowo sycącą jesienną zupę jarzynową. Potrawa nabierze charakterystycznego smaku dzięki przyprawie garam masala. Na danie główne Ewa Wachowicz przygotuje bitki z indyka, które poda z kopytkami z ziemniaków i dyni. Na koniec zaproponuje ptysie z karmelizowanymi wiśniami i kremem budyniowym.