Ewa gotuje (524)

magazyn kulinarny Polska 2024  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca pokazuje, jak przygotować jesienną zupę jarzynową. Na danie główne przygotuje bitki z indyka, które poda z kopytkami. Na koniec zaproponuje ptysie z karmelizowanymi wiśniami i kremem.

Oglądaj w telewizji

So 23.11 8:00
Polsat 2logo
Nd 24.11 19:30
Polsat 2logo
So 30.11 7:30
Polsat 2logo
So 30.11 19:30
Polsat 2logo

Opis

W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.

Prowadząca pokazuje, jak przygotować wyjątkowo sycącą jesienną zupę jarzynową. Potrawa nabierze charakterystycznego smaku dzięki przyprawie garam masala. Na danie główne Ewa Wachowicz przygotuje bitki z indyka, które poda z kopytkami z ziemniaków i dyni. Na koniec zaproponuje ptysie z karmelizowanymi wiśniami i kremem budyniowym.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...