Ewa gotuje (451)
magazyn kulinarny Polska 2022

W skrócie
Prowadząca zdradzi, jak domowym sposobem zamarynować i uwędzić ryby - pstrąga oraz halibuta. Na obiad ugotuje zupę cytrynowo-koperkową z ryżem, którą poda z pieczonym klopsem z łopatki wieprzowej.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Tym razem prowadząca zdradzi, jak domowym sposobem zamarynować i uwędzić ryby - pstrąga oraz halibuta. Na obiad ugotuje zupę cytrynowo-koperkową z ryżem, którą poda z pieczonym klopsem z łopatki wieprzowej. Na deser zaproponuje zaś klasyczne francuskie danie - pływające wyspy. Ten zagadkowy przysmak będzie udekorowany ozdobami z karmelu.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (400)
Wt, 14.10 2:00
Ewa gotuje (542)
Wt, 14.10 2:30
Ewa gotuje (401)
Wt, 14.10 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (543)
Wt, 14.10 3:05
Ewa gotuje (513)
Wt, 14.10 3:55
Ewa gotuje (457)
Wt, 14.10 7:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (402)
Śr, 15.10 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (544)
Śr, 15.10 2:35
Ewa gotuje (545)
Śr, 15.10 3:05
Ewa gotuje (458)
Śr, 15.10 7:30