Ewa gotuje (470)
W skrócie
Przed Bożym Narodzeniem Ewa Wachowicz rozpoczyna przygotowania menu od aromatycznej, zupy migdałowej z rodzynkami i kandyzowaną skórką pomarańczową. Danie główne stanowi dorsz w warzywach.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Przed zbliżającym się Bożym Narodzeniem Ewa Wachowicz rozpoczyna przygotowania menu od niesamowicie aromatycznej, zupy migdałowej z rodzynkami i kandyzowaną skórką pomarańczową. Danie główne stanowi dorsz w warzywach, który jest podobny do ryby po grecku, choć z powodu dodatku curry i ananasa bardziej egzotyczny. Na deser Ewa przyrządzi sernik na bogato. W tym odcinku opowie także, jak sporządzić doskonałą mieszankę przypraw do piernika.