Ewa gotuje (515)

W skrócie
W swoim krakowskim ogrodzie Ewa Wachowicz przygotowuje wariację na temat włoskiej sałatki caprese, wzbogacając mozzarellę, pomidory i bazylię o dodatkowe składniki. Na deser proponuje deskę słodkości.
Oglądaj w telewizji

Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Na świeżym powietrzu, w swoim krakowskim ogrodzie, Ewa Wachowicz przygotowuje talerz śródziemnomorski, będący wariacją na temat włoskiej sałatki caprese. Bazową wersję - mozzarellę, pomidory i bazylię, doprawione solą i oliwą, wzbogaci o kolejne składniki. Następnie autorka programu przyrządza curry - jedną z najbardziej znanych hinduskich potraw. Na deser Ewa Wachowicz proponuje deskę słodkości - z dużą ilością domowej czekolady. Zrobi też syrop miętowy.