Ewa gotuje (450)
W skrócie
Prowadząca przygotuje zupę krem z zielonej sałaty i szpinaku, zagęszczoną włoskim serem mascarpone i podaną z podhalańską bryndzą. Na drugie danie upiecze na grillu roladki z pstrąga.
Oglądaj w telewizji
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Na początek sezonu grillowego, który oficjalnie zaczyna się w nadchodzący długi majowy weekend Ewa Wachowicz zaproponuje potrawy z rusztu. Jako wstęp do posiłku przygotuje zupę-krem z zielonej sałaty i szpinaku, zagęszczoną włoskim serem mascarpone i podaną z podhalańską bryndzą. Na drugie danie upiecze na grillu roladki z pstrąga - z boczkiem i szparagami, które poda z kolorowymi sałatami z marynowanymi buraczkami oraz filetami cytrusów. Uwieńczeniem wiosennej uczty będzie deser, czyli krem czekoladowy z musem malinowym, na bazie malin mrożonych, i świeżymi owocami.