Ewa gotuje (543)

magazyn kulinarny Polska 2025  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca zaserwuje błyskawiczną zupę kremową z cukinii i porów. Smak potrawy wzbogaci pokruszony grecki ser feta. Na drugie danie Ewa zaproponuje naleśniki z kremowym serkiem i pstrągiem.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Prowadząca wraca po przerwie, przedstawiając widzom swoje doświadczenia kulinarne, wzbogacone o doświadczenia ze styczniowej wyprawy na Antarktydę. Podczas tej podróży zdobyła szczyt Mount Sidley, co pozwoliło jej skompletować Koronę Wulkanów Ziemi. To wyjątkowe doświadczenie wpłynęło na jej podejście do natury i gotowania, co zostanie odzwierciedlone w wiosennych odcinkach programu. Ewa zamierza skupić się na niemarnowaniu żywności, życiu w zgodzie z naturą i odpowiedzialności za środowisko. Przepisy będą prezentowane w nowoczesnym wydaniu z akcentem na potrawy fusion, łączące polskie smaki z kuchniami z całego świata, w tym również dania wegetariańskie.

Na początek prowadząca zaserwuje błyskawiczną zupę kremową z cukinii i porów. Smak potrawy wzbogaci pokruszony grecki ser feta. Na drugie danie Ewa zaproponuje zielone naleśniki, które zyskają tę niezwykła barwę dzięki dodatkowi młodego szpinaku. Wewnątrz znajdzie się kremowy serek śmietankowy i pstrąg z przydomowej wędzarni. Na deser będzie łatwe do przyrządzenia ciasto z dodatkiem kisielu. Ewa pokaże również, jak przygotować domowy kwas chlebowy.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...