Ewa gotuje (521)

W skrócie
Prowadząca zaprasza na miks kuchni międzynarodowej. Najpierw gotuje orientalną zupę jarzynową z kurczakiem i curry. Następnie przyrządza inspirowane włoskim risotto danie z warzywami i kiełbasą.
Oglądaj w telewizji

Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Prowadząca zaprasza na miks kuchni międzynarodowej. Najpierw gotuje orientalną zupę jarzynową z kurczakiem i curry. Następnie przyrządza inspirowane włoskim risotto danie z warzywami i swojską kiełbasą. Na koniec zaś Ewa Wachowicz piecze polskie ciasto, niezwykle popularne w PRL-u, skubaniec ze śliwkami. Ten wypiek swą niecodzienną nazwę zawdzięcza sposobowi przygotowania - warstwy ciasta są szarpane wprost do foremki.