Ewa gotuje (455)
W skrócie
Pierwszy z odcinków tego sezonu powstanie w ogrodzie. Na początek prowadząca przygotuje zupę ogórkową, bazą dla której staną się ogórki gruntowe. Daniem dnia będzie hiszpańska paella.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Pierwszy z odcinków tego sezonu powstanie w ogrodzie. Na początek prowadząca przygotuje zupę ogórkową, bazą dla której staną się ogórki gruntowe. Daniem dnia będzie hiszpańska paella, czyli prosta, rolnicza potrawa składająca się głównie z ryżu. Na deser pani Ewa zaproponuje orzeźwiającą tartę z rabarbarem i bezą. Zobaczymy także, jak przygotować arbuzoladę, czyli lemoniadę z arbuza.