Ewa gotuje (454)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie
Prowadząca ugotuje zielony barszcz ukraiński. W ramach dania głównego poda risotto z kurczakiem, szparagami i oscypkiem. Na deser zaserwuje lody o smaku zielonego karmelu na bazie kajmaku.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Tym razem prowadząca ugotuje zielony barszcz ukraiński, podobny trochę do szczawiowej, ale z większą ilością zieleniny. W ramach dania głównego poda risotto z kurczakiem, szparagami i oscypkiem. Na deser Ewa zaserwuje lody o smaku zielonego karmelu. Bazą do ich przygotowania będzie własnoręcznie przyrządzony kajmak.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (468)
Pon, 22.12 2:00
Ewa gotuje (469)
Pon, 22.12 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (470)
Wt, 23.12 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (432)
Wt, 23.12 2:45
Ewa gotuje (433)
Wt, 23.12 3:15
Ewa gotuje (471)
Śr, 24.12 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (434)
Śr, 24.12 2:45
Ewa gotuje (435)
Śr, 24.12 3:15
Ewa gotuje (382)
Czw, 25.12 2:25
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (436)
Czw, 25.12 2:40