Ewa gotuje (454)
magazyn kulinarny Polska 2022

W skrócie
Prowadząca ugotuje zielony barszcz ukraiński. W ramach dania głównego poda risotto z kurczakiem, szparagami i oscypkiem. Na deser zaserwuje lody o smaku zielonego karmelu na bazie kajmaku.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Tym razem prowadząca ugotuje zielony barszcz ukraiński, podobny trochę do szczawiowej, ale z większą ilością zieleniny. W ramach dania głównego poda risotto z kurczakiem, szparagami i oscypkiem. Na deser Ewa zaserwuje lody o smaku zielonego karmelu. Bazą do ich przygotowania będzie własnoręcznie przyrządzony kajmak.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (469)
Czw, 26.06 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (478)
Czw, 26.06 2:45
Ewa gotuje (479)
Czw, 26.06 3:15
Ewa gotuje (470)
Pt, 27.06 2:30
Ewa gotuje (480)
Pt, 27.06 2:45
Ewa gotuje (481)
Pt, 27.06 3:15
Ewa gotuje (482)
So, 28.06 2:45
Ewa gotuje (483)
So, 28.06 3:15
Ewa gotuje (537)
So, 28.06 7:30
Ewa gotuje (538)
So, 28.06 8:00
i 1 późniejsza emisja