Ewa gotuje (422)
magazyn kulinarny Polska 2021

W skrócie
Prowadząca poszuka czosnku niedźwiedziego, z którym można zrobić sos pesto, a także wyśmienitą zupę. Na drugie danie poda eskalopki w cieście naleśnikowym wraz z mizerią i pieczonymi ziemniakami.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Tym razem Ewa poszuka czosnku niedźwiedziego, który uchodzi za wyjątkowo zdrowy i smaczny. Można zrobić z nim sos pesto, a także wyśmienitą zupę. Na drugie danie prowadząca poda eskalopki w cieście naleśnikowym wraz z mizerią i ziemniakami pieczonymi w ziołach prowansalskich. Na deser zaś przygotuje parfit, czyli francuski krem mrożony.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (409)
Czw, 24.07 1:30
Ewa gotuje (410)
Czw, 24.07 2:00
Ewa gotuje (411)
Czw, 24.07 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (524)
Czw, 24.07 2:45
Ewa gotuje (525)
Czw, 24.07 3:10
Ewa gotuje (311)
Czw, 24.07 7:30
Ewa gotuje (412)
Pt, 25.07 2:15
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (526)
Pt, 25.07 2:45
Ewa gotuje (527)
Pt, 25.07 3:10
Ewa gotuje (312)
Pt, 25.07 7:30