Ewa gotuje (422)
magazyn kulinarny Polska 2021

W skrócie
Prowadząca poszuka czosnku niedźwiedziego, z którym można zrobić sos pesto, a także wyśmienitą zupę. Na drugie danie poda eskalopki w cieście naleśnikowym wraz z mizerią i pieczonymi ziemniakami.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Tym razem Ewa poszuka czosnku niedźwiedziego, który uchodzi za wyjątkowo zdrowy i smaczny. Można zrobić z nim sos pesto, a także wyśmienitą zupę. Na drugie danie prowadząca poda eskalopki w cieście naleśnikowym wraz z mizerią i ziemniakami pieczonymi w ziołach prowansalskich. Na deser zaś przygotuje parfit, czyli francuski krem mrożony.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (453)
Wt, 10.06 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (450)
Wt, 10.06 2:45
Ewa gotuje (451)
Wt, 10.06 3:15
Ewa gotuje (495)
Wt, 10.06 4:10
Ewa gotuje (454)
Śr, 11.06 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (452)
Śr, 11.06 2:45
Ewa gotuje (455)
Czw, 12.06 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (456)
Pt, 13.06 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (457)
Pt, 13.06 3:15
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (496)
Pt, 13.06 4:05