Ewa gotuje (422)
magazyn kulinarny Polska 2021

W skrócie
Prowadząca poszuka czosnku niedźwiedziego, z którym można zrobić sos pesto, a także wyśmienitą zupę. Na drugie danie poda eskalopki w cieście naleśnikowym wraz z mizerią i pieczonymi ziemniakami.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Tym razem Ewa poszuka czosnku niedźwiedziego, który uchodzi za wyjątkowo zdrowy i smaczny. Można zrobić z nim sos pesto, a także wyśmienitą zupę. Na drugie danie prowadząca poda eskalopki w cieście naleśnikowym wraz z mizerią i ziemniakami pieczonymi w ziołach prowansalskich. Na deser zaś przygotuje parfit, czyli francuski krem mrożony.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (433)
Śr, 10.09 7:30
Ewa gotuje (458)
Czw, 11.09 2:00
Ewa gotuje (459)
Czw, 11.09 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (488)
Czw, 11.09 2:45
Ewa gotuje (489)
Czw, 11.09 3:15
Ewa gotuje (434)
Czw, 11.09 7:30
Ewa gotuje (460)
Pt, 12.09 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (490)
Pt, 12.09 2:45
Ewa gotuje (491)
Pt, 12.09 3:15
Ewa gotuje (435)
Pt, 12.09 7:30