Ewa gotuje (422)
magazyn kulinarny Polska 2021

W skrócie
Prowadząca poszuka czosnku niedźwiedziego, z którym można zrobić sos pesto, a także wyśmienitą zupę. Na drugie danie poda eskalopki w cieście naleśnikowym wraz z mizerią i pieczonymi ziemniakami.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Tym razem Ewa poszuka czosnku niedźwiedziego, który uchodzi za wyjątkowo zdrowy i smaczny. Można zrobić z nim sos pesto, a także wyśmienitą zupę. Na drugie danie prowadząca poda eskalopki w cieście naleśnikowym wraz z mizerią i ziemniakami pieczonymi w ziołach prowansalskich. Na deser zaś przygotuje parfit, czyli francuski krem mrożony.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (383)
Śr, 02.07 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (488)
Śr, 02.07 2:45
Ewa gotuje (489)
Śr, 02.07 3:10
Ewa gotuje (295)
Śr, 02.07 7:30
Ewa gotuje (384)
Czw, 03.07 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (490)
Czw, 03.07 2:45
Ewa gotuje (491)
Czw, 03.07 3:10
Ewa gotuje (502)
Czw, 03.07 4:05
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (296)
Czw, 03.07 7:30
Ewa gotuje (385)
Pt, 04.07 2:30
i 1 późniejsza emisja