Ewa gotuje (422)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie
Prowadząca poszuka czosnku niedźwiedziego, z którym można zrobić sos pesto, a także wyśmienitą zupę. Na drugie danie poda eskalopki w cieście naleśnikowym wraz z mizerią i pieczonymi ziemniakami.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Tym razem Ewa poszuka czosnku niedźwiedziego, który uchodzi za wyjątkowo zdrowy i smaczny. Można zrobić z nim sos pesto, a także wyśmienitą zupę. Na drugie danie prowadząca poda eskalopki w cieście naleśnikowym wraz z mizerią i ziemniakami pieczonymi w ziołach prowansalskich. Na deser zaś przygotuje parfit, czyli francuski krem mrożony.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (439)
Czw, 16.01 2:25
i 2 późniejsze emisje
Ewa gotuje (419)
Czw, 16.01 2:45
Ewa gotuje (420)
Czw, 16.01 3:15
Ewa gotuje (423)
Czw, 16.01 7:35
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (424)
Pt, 17.01 7:10
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (425)
Pt, 17.01 7:35
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (441)
So, 18.01 2:25
Ewa gotuje (421)
So, 18.01 2:40
Ewa gotuje (531)
So, 18.01 7:30
Ewa gotuje (515)
So, 18.01 8:00
i 1 późniejsza emisja