Ewa gotuje (435)
W skrócie
Prowadząca pokaże, jak przygotować dynię piżmową. Upiecze ją i poda z gęstym sosem ugotowanym na żurawinie. W ramach dania głównego zaserwuje chorwacki kotlet, który przypomina trochę śląską roladę.
Oglądaj w telewizji
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Prowadząca pokaże, jak przygotować dynię piżmową. Upiecze ją w piekarniku - wedle receptury na szwedzkie ziemniaki Hasselback, i poda z gęstym sosem ugotowanym na żurawinie. W ramach dania głównego zaserwuje chorwacki kotlet z Zagrzebia, który przypomina trochę śląską roladę. Nauczy też widzów, jak zakisić korzeń i natkę pietruszki. Na deser natomiast będą babeczki jogurtowo-cytrynowe, udekorowane lukrem i plastrami cytryny w karmelu.