Smakuj świat z Pascalem (8)
W skrócie
Pascal wyrusza z Delhi do Bombaju pociągiem, który w 16 godzin pokonuje 1200 km. Kolej indyjska należy do największych na świecie. Kucharz przypomni widzom najlepsze przepisy programu.
Oglądaj w telewizji
Opis
Pascal Brodnicki najchętniej poznaje świat za pomocą zmysłu smaku. Uwielbia przyrządzać rozmaite potrawy na ulicznych straganach, w afrykańskich wioskach czy nap plaży.. Jednak podczas jego kulinarnych wojaży nie zawsze było mu łatwo. Czasem słonie podkradały mu składniki. Oczywiście Pascal nie mógł odmówić sobie przyjemności posmakowania lokalnych przysmaków. W Delhi zatrzymał się na dłużej przy stoisku z plackami "paratha", w zanzibarskiej wiosce jadł ryż z kokosem, a w Namibii spróbował steku... z zebry. "Smakuj świat z Pascalem" to nie tylko kulinaria. Prowadzący odwiedził sierociniec słoni na Sri Lance, karmił gepardy w Afryce i wspinał się na palmę kokosową. W Bombaju został nauczycielem i uczył dzieci języka polskiego, a u wybrzeży Zanzibaru polował na ośmiornicę. Wszędzie jego pasja i pozytywna energia przyciągały tłumy gapiów.
Podróżujący kucharz wyrusza z Delhi do Bombaju pociągiem, który w 16 godzin pokonuje 1200 km. Kolej indyjska należy do największych na świecie, a przez dworzec w Delhi dziennie przewijają się setki tysięcy pasażerów. Pascal musi się odnaleźć na wyjątkowo zatłoczonym dworcu. Odcinek przypomni widzom najlepsze przepisy z całej edycji programu.