Smakuj świat z Pascalem (5/8)

reality show Polska 2013  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Pascal odwiedza Indie, odkrywając sekrety tamtejszej kuchni. Zwiedza plantację papai, wspina się na palmy kokosowe. Przyrządza bakłażanowy kawior, którym częstuje właściciela plantacji i jego rodzinę.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Pascal Brodnicki najchętniej poznaje świat za pomocą zmysłu smaku. Uwielbia przyrządzać rozmaite potrawy na ulicznych straganach, w afrykańskich wioskach czy nap plaży.. Jednak podczas jego kulinarnych wojaży nie zawsze było mu łatwo. Czasem słonie podkradały mu składniki. Oczywiście Pascal nie mógł odmówić sobie przyjemności posmakowania lokalnych przysmaków. W Delhi zatrzymał się na dłużej przy stoisku z plackami "paratha", w zanzibarskiej wiosce jadł ryż z kokosem, a w Namibii spróbował steku... z zebry. "Smakuj świat z Pascalem" to nie tylko kulinaria. Prowadzący odwiedził sierociniec słoni na Sri Lance, karmił gepardy w Afryce i wspinał się na palmę kokosową. W Bombaju został nauczycielem i uczył dzieci języka polskiego, a u wybrzeży Zanzibaru polował na ośmiornicę. Wszędzie jego pasja i pozytywna energia przyciągały tłumy gapiów.

Pascal spełnia jedno ze swoich największych marzeń i odwiedza Indie. By lepiej poznać kulturę tego kraju, podróżuje autostopem. Zwiedza plantację papai i poznaje tajniki jej uprawy. Próbuje też swoich sił we wspinaczce na palmy kokosowe. Przyrządza pyszny bakłażanowy kawior, którym częstuje właściciela plantacji i jego rodzinę. Kucharz udziela miejscowym dzieciom lekcji polskiego. Okazuje się, ze uczniowie przerośli mistrza i mają lepszy akcent niż ich nauczyciel.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...