Smakuj świat z Pascalem (3/9)
W skrócie
W Hanoi Pascal odmawia spróbowania lokalnego smakołyku - zupy ze świńskiej krwi. Później odwiedza też targ rybny i pobiera naukę obierania mątw.
Oglądaj w telewizji
![logo](http://media.teleman.pl/logos/80x64/54.png?v=1572510787)
Opis
Mistrz kuchni Pascal Brodnicki pokazuje widzom, jak zastąpić tradycyjne dania azjatyckimi potrawami. Udowadnia, że przygotowanie oryginalnego obiadu jest proste i nie musi wiele kosztować. W poszukiwaniu inspiracji kulinarnych wyrusza do Wietnamu, Laosu i Tajlandii. Robi zakupy na tamtejszych targach, przyrządza i sprzedaje przekąski na ulicy i pracuje na plantacji ryżu. Aby się sprawdzić, przygotowuje egzotyczne dania dla swoich azjatyckich gospodarzy. Próbuje grillowanego gekona i pieczonych larw mrówek, przyjmuje też zaproszenie na nietypowe łowy.
Pascal udaje się na południe Wietnamu. W czasie podróży okazało się, że w pożyczonym skuterze nie działają hamulce, potem, na lokalnym targu, prezenter wzbudził swoim wzrostem prawdziwą sensację wśród niewysokich Wietnamczyków. Później policja zarekwirowała mu wózek i dostał upomnienie za zakłócanie porządku publicznego. Nie zdążył nawet spróbować przygotowanych przez siebie sajgonek.