Smakuj świat z Pascalem (5/9)

W skrócie
Pascal Brodnicki poznaje osobliwości kuchni Wietnamu. Początkiem jego podróży jest port w Phan Phiet. Na stół trafia 35-kilogramowy krokodyl. W Hanoi można znaleźć bardzo różne restauracje.
Oglądaj w telewizji
Opis
Mistrz kuchni Pascal Brodnicki pokazuje widzom, jak zastąpić tradycyjne dania azjatyckimi potrawami. Udowadnia, że przygotowanie oryginalnego obiadu jest proste i nie musi wiele kosztować. W poszukiwaniu inspiracji kulinarnych wyrusza do Wietnamu, Laosu i Tajlandii. Robi zakupy na tamtejszych targach, przyrządza i sprzedaje przekąski na ulicy i pracuje na plantacji ryżu. Aby się sprawdzić, przygotowuje egzotyczne dania dla swoich azjatyckich gospodarzy. Próbuje grillowanego gekona i pieczonych larw mrówek, przyjmuje też zaproszenie na nietypowe łowy.
Pascal Brodnicki poznaje osobliwości kuchni Wietnamu. Początkiem jego podróży jest port w Phan Phiet. Na stół trafi wyhodowany na specjalnej farmie 35-kilogramowy krokodyl. W Hanoi można znaleźć restauracje, w których podaje się psie mięso. Widzowie dowiedzą się, dlaczego rząd Wietnamu tak niechętnie pokazuje turystom z Zachodu tego typu lokale.