Okrasa łamie przepisy: Pełna misa w pełnej chacie

magazyn kulinarny Polska 2016  b.o.
zdjęcie

W skrócie

W otoczeniu zabytkowych chat Karol Okrasa przyrządzi zupę z pieczonej pietruszki i jabłka z wędzonym twarogiem i pesto z rukoli, a także własną wariację na temat placka po węgiersku.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa pokazuje, jak szybko przygotować posiłek dla dużej rodziny lub grupy znajomych z łatwo dostępnych produktów. W otoczeniu zabytkowych chat mistrz kuchni przyrządzi zupę z pieczonej pietruszki i jabłka z wędzonym twarogiem i pesto z rukoli, a także własną wariację na temat placka po węgiersku.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...