Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy kotlety

magazyn kulinarny Polska  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Kucharz przygotuje trzy kotlety - panierowane z polędwiczki wieprzowej z makaronem z warzyw; stek z antrykotu z kością, podany z pieczonymi porami i konfiturą z cebuli oraz kotlety z jajek z grzybami.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Znany kucharz wyrusza do Kotliny Kłodzkiej, by w malowniczych, jesiennych okolicznościach przyrody przygotować trzy różne kotlety - panierowane kotleciki z polędwiczki wieprzowej z kolorowym "makaronem" z warzyw; stek z wołowego antrykotu z kością (tzw. tomahawk), podany z pieczonymi porami i konfiturą z cebuli oraz kotlety z jajek z grzybami w panierce z grzanek. Przy okazji przypomina widzom, jaka jest historia tych potraw w naszym kraju.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...