Smakuj świat z Pascalem (12-ost.)

W skrócie
Pascal rusza na Czarny Ląd. Kulinarną przygodę rozpoczyna w Algierze, gdzie przyrządza szarlotkę bakłażanowo-mięsną. Następnie udaje się do portu w Tipazie, gdzie degustuje rybę z grilla.
Oglądaj w telewizji
Opis
Pascal Brodnicki po raz kolejny udowodni, że niestraszne mu gotowanie w najdalszych zakątkach świata. W każdym odcinku podzieli się z widzami oryginalnymi przepisami różnych potraw. Wraz z miejscowymi amatorami dobrego jedzenia przygotuje lokalne przysmaki.
Pascal po raz kolejny wyrusza na Czarny Ląd. Kulinarną przygodę rozpoczyna w Algierze, gdzie przyrządza szarlotkę bakłażanowo-mięsną. Kucharz odwiedza także najstarsze stoisko daktyli w mieście. Następnie udaje się na prawdziwy połów. Mistrz kuchni smakuje w porcie w Tipazie pyszną rybę z grilla podaną ze smażonymi warzywami. Pascal odwiedza fermę dromaderów. Udaje mu się odnaleźć jedynego rzeźnika w Bou Saadzie, który zdradzi lecznicze właściwości mięsa z wielbłądów. Dobra passa wyjazdu niespodziewanie dobiega końca... Pascal przechodzi poważny wypadek. Mimo kłopotów ze zdrowiem na plantacji palm przygotowuje prawdziwie algierską zupę z grochu i bobu.