Smakuj świat z Pascalem (2-ost.)
W skrócie
Pascal kontynuuje podróż po Algierii. W Tipazie wyrusza w morze zebrać sieci. Potem na brzegu powstaje grillowana ryba z sosem warzywnym. Pascal odnajduje też najstarszy sklep z daktylami.
Oglądaj w telewizji
Opis
Pascal Brodnicki po raz kolejny udowodni, że niestraszne mu gotowanie w najdalszych zakątkach świata. W każdym odcinku podzieli się z widzami oryginalnymi przepisami różnych potraw. Wraz z miejscowymi amatorami dobrego jedzenia przygotuje lokalne przysmaki.
Pascal kontynuuje podróż po Algierii. W Tipazie wyrusza w morze zebrać sieci. Potem na brzegu w towarzystwie tłumu przechodniów powstaje grillowana ryba z sosem warzywnym. Następnie Pascal odnajduje najstarszy sklep z daktylami i dowiaduje się na czym polega ich popularność. Kucharz zostaje zaproszony na spontaniczną imprezę z lokalnymi decydentami i dziennikarzami. Niestety następnego dnia Pascal ma wypadek, zrywa sobie więzadło skokowe i uszkadza torebkę stawową. Jednak nie poddaje się on i następnego dnia wraca do gotowania. W gaju palmowym powstaje zupa grochowa z dodatkiem przypraw. A na deser naleśniki tysiąca dziur z konfiturą z daktyli.