Smakuj świat z Pascalem (6/9)
W skrócie
W starej dzielnicy Delhi Pascal uczy się wyrobu placków paratha. Jego pierwszym daniem popisowym jest kurczak z curry i warzywami. W sikhijskiej świątyni przyrządza szpinak z ziemniakami.
Oglądaj w telewizji
Opis
Pascal Brodnicki po raz kolejny udowodni, że niestraszne mu gotowanie w najdalszych zakątkach świata. W każdym odcinku podzieli się z widzami oryginalnymi przepisami różnych potraw. Wraz z miejscowymi amatorami dobrego jedzenia przygotuje lokalne przysmaki.
Pascal wyrusza do Indii. W starej dzielnicy Delhi pod fachowym okiem uczy się wyrobu indyjskiego pieczywa - pszennych placków paratha. Jego pierwszym daniem popisowym jest kurczak z curry i z warzywami. W sikhijskiej świątyni Pascal przyrządza w ogromnych garnkach szpinak z ziemniakami, ryż basmati z przyprawami, a także uczy się wyrobu pieczywa roti. W muzułmańskiej dzielnicy Mumbaj robi deser z kaszy kuskus. Spragniony odpoczynku polski kucharz wyrusza na prowincję. Zwiedza plantację papai i kokosów. Na końcu podróży robi sałatkę bakłażanową.