Smakuj świat z Pascalem (2/10)
W skrócie
Pascal odwiedza Uszguli - osadę położoną w samym sercu Kaukazu, najwyżej w całej Europie. Przygotuje bakłażany z pastą z orzechów oraz kiszone kwiaty.
Oglądaj w telewizji

Opis
Pascal Brodnicki ponownie wyrusza w podróż w poszukiwaniu przysmaków z całego świata. Tym razem uda się m.in. do Gruzji, Meksyku i na Maderę. Próbować tam będzie lokalnych smakołyków, takich jak baranie jądra, czy naleśniki z mrówkami. Egzotyczna kuchnia zainspiruje go do stworzenia dań, które można zrobić również w Polsce. Dowiemy się, jak przyrządzić gruziński gulasz i meksykańska enchiladę.
Pascal odwiedza Uszguli - osadę położoną w samym sercu Kaukazu, najwyżej w całej Europie. W przydrożnej piekarni obserwuje zagniatanie pieczywa i wypiekanie go we wkopanym w ziemię piecu. Następnie przygotuje bakłażany z pastą z orzechów oraz kiszone kwiaty.