Food NetworkProgram TV na Niedziela 16.02.2025
6:00 |
Gospodyni Ania Starmach zaproponuje trzy zastosowania różnych kasz. Stworzy zarówno dania obiadowe - krupnik i risotto, jak i deser - owoce nadziewane słodkim farszem z kaszy gryczanej.
|
---|---|
6:35 |
Anna Starmach pokaże, jak przygotować wyśmienite śniadania. Zdradzi przepis na owsiankę zapiekaną w piekarniku i podaną z karmelizowanymi orzechami. Następnie poda tosty z różnymi dodatkami.
|
7:10 |
Czerniowce są ostatnim przystankiem w podróży Roberta Makłowicza po Ukrainie. To miasto, w którym nadal obecne są tradycje wielu kultur. Kucharz przyrządza danie pochodzenia rumuńskiego - tokanicę.
|
7:45 |
Makłowicz zabiera do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy. Próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do koliby. Przy okazji zdradza przepis na gribną juszkę, czyli zupę grzybową.
|
|
|
8:20 |
Polacy to drugi po Brytyjczykach naród, który pije najwięcej herbaty w Europie - nawet 3 filiżanki dziennie. Inspekcja handlowa natrafiła na rynku m.in. na barwniki niewymienione na etykiecie.
|
9:05 |
W polskich sklepach można kupić czosnek z Chin. Widzowie dowiedzą się, czy ma on rzeczywiście w sobie pleśń i chemikalia. Prowadząca zdradzi też, co kryją w sobie twarożki.
|
9:50 |
Aż 90% populacji zwraca uwagę na kolor podczas robienia zakupów. Niektóre z barw pobudzają apetyt. Sztuczne barwniki wykorzystuje się do produkcji słodyczy, napojów gazowanych czy jogurtów.
|
10:35 |
Ponad trzy czwarte Polaków uwielbia mięso z rusztu. Na grill najczęściej wrzucane są karkówki w marynacie i kiełbasy. Katarzyna Bosacka przyjrzy się tym produktom i przebada ich skład.
|
11:20 |
Tym razem ekipa przybywa do pięknego Elbląga. W sąsiedzkie szranki stają Ewelina z mieszkającym w klatce obok Piotrem. Ich przeciwnikiem jest Rafał, zawzięty fryzjer z okolicy, wspierany przez Anię.
|
12:20 |
Robert Makłowicz jedzie w Bieszczady, gdzie odwiedza gospodarstwa agroturystyczne, stadniny koni, miejsca zapewniające turystykę kwalifikowaną oraz ludzi pielęgnujących tradycje kulinarne.
|
12:55 |
Robert Makłowicz odwiedza Krosno, które słynie z tradycyjnych wyrobów szklanych. Ogląda hutników przy pracy i dostarcza im świeżego pstrąga. Przyrządza proziaki z kozim twarogiem i miodem spadziowym.
|
13:30 |
Właściciel Trzech smaków wykonywał wiele zawodów. Gdy pracował jako sprzedawca poznał swoją żonę. Pobrali się i otworzyli lokal. Nie mieli doświadczenia w gastronomii, ale uznali, że sobie poradzą.
|
14:30 |
Beata i Wojtek wybudowali w Bąkowie okazałą drewnianą karczmę, którą nazwali Chata po Zbóju. Po okresie dobrego prosperowania zaczęły się problemy z personelem. Kolejni kucharze rezygnowali z pracy.
|
15:30 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
16:05 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
16:35 |
Podczas kulinarnej podróży po Stanach Zjednoczonych Guy Fieri odkrywa nowe, kreatywne odsłony klasycznych dań.
|
17:10 |
Podczas kulinarnej podróży po Stanach Zjednoczonych Guy Fieri odkrywa nowe, kreatywne odsłony klasycznych dań.
|
17:40 |
W odcinku gości Ewa Chodakowska. Pierwsza konkurencja zakłada przygotowanie potrawy, która poprawia koncentrację. W kolejnym zadaniu uczestnicy działają w duchu zero waste. Jedna osoba opuści kuchnię.
|
19:10 |
Kucharze zamienią się miejscami. Carlo Bongolo, z pochodzenia wenecjanin, specjalizuje się w kuchni włoskiej. W karcie jego restauracji można znaleźć m.in. makaron barwiony atramentem kałamarnicy.
|
20:10 |
Tematem odcinka jest pieczywo, które okazuje się najczęściej wyrzucanym produktem w domach. Jagna dzieli się pomysłami na wtórne wykorzystanie starego chleba - między innymi na kluseczki chlebowe.
|
20:45 |
Prowadzący odwiedza wyspę Penghu. Z małą pomocą lokalnych mieszkańców odkrywa, jak bogata jest tu morska flora i fauna. Poznaje sekrety przyrządzania smażonych kalmarów oraz owocowych deserów.
|
21:15 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
22:15 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
22:50 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
23:25 |
Czerniowce są ostatnim przystankiem w podróży Roberta Makłowicza po Ukrainie. To miasto, w którym nadal obecne są tradycje wielu kultur. Kucharz przyrządza danie pochodzenia rumuńskiego - tokanicę.
|
23:55 |
Makłowicz zabiera do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy. Próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do koliby. Przy okazji zdradza przepis na gribną juszkę, czyli zupę grzybową.
|
0:30 |
Gospodyni Ania Starmach zaproponuje trzy zastosowania różnych kasz. Stworzy zarówno dania obiadowe - krupnik i risotto, jak i deser - owoce nadziewane słodkim farszem z kaszy gryczanej.
|
1:05 |
Anna Starmach pokaże, jak przygotować wyśmienite śniadania. Zdradzi przepis na owsiankę zapiekaną w piekarniku i podaną z karmelizowanymi orzechami. Następnie poda tosty z różnymi dodatkami.
|
1:40 |
Tym razem ekipa przybywa do pięknego Elbląga. W sąsiedzkie szranki stają Ewelina z mieszkającym w klatce obok Piotrem. Ich przeciwnikiem jest Rafał, zawzięty fryzjer z okolicy, wspierany przez Anię.
|
2:30 |
Magda Gessler zaprezentuje, jak przyrządzić frittatę. Restauratorka wybiera warzywną wersję ze szparagami i kwiatami cukinii, ale lista produktów potrzebnych do przygotowania tej potrawy jest otwarta.
|
2:55 |
W kuchni pojawią się ryby i owoce morza. Na początek pstrąg marynowany w cebuli, szczypiorku, z dodatkiem fenkułu, obtoczony w panierce z orzechów laskowych. Potem Magda przyrządzi portugalskie danie.
|
3:20 |
Do pojedynku stają Kasia i Ela. Pierwsza z nich zrobi ciasto marchewkowe z masą z serka. Druga zaś pokusi się o wariacje na temat murzynka. Do obydwu ciast będą musiały dodać pewien składnik.
|
3:45 |
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują hiszpańskie churros, francuską tartę tatin oraz włoskie tiramisu. Następnie zajmą się przyrządzeniem i upieczeniem tortu bezowego.
|
4:10 |
Kinga Zawodnik zmierzy się z kolejnym specyfikiem odchudzającym, jaki pojawia się w internecie, a więc z kapsułkami z larwami tasiemca. Prowadząca spróbuje również diety pudełkowej.
|
4:45 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.