Food NetworkProgram TV na Piątek 7.06.2024
6:00 |
![]() Do rywalizacji stają mama i córka. Ewa zwykle trzyma się przepisu, z kolei Ita lubi eksperymentować. Widzowie zobaczą, czy spokój i opanowanie matki zwycięży z pomysłowością jej córki.
|
---|---|
6:35 |
![]() Robert odwiedza miasteczko Vizinada i Zalew Limski, a także kilka innych zachwycających miejsc w okolicy. Starożytny Poreč z bizantyjską bazyliką, wenecki Novigrad, toskańskie winnice w Narduće.
|
7:10 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza niewielki Draguć z XVI-wiecznymi freskami oraz Motovun górujący nad doliną rzeki Mirny. W okolicznych lasach można znaleźć trufle. Podróżnik przygotuje z nimi gnocchi.
|
7:45 |
![]() Tym razem Robert Makłowicz zachwyca się kwitnącymi sadami w Norwegii. Bierze udział w degustacji cydrów w Utne oraz odwiedza chatę wikingów, którzy raczyli się piwem i miodem pitnym.
|
|
|
8:20 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
8:55 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
9:25 |
![]() Bobby Flay i Michael Symon jako kapitanowie drużyn biorą udział w rywalizacji w grillowaniu. Mogą stracić całą swoją drużynę i odpaść tuż przed finałem. Są gotowi na wszystko, aby pozostać w grze.
|
10:25 |
Szefowa kuchni Joanna Gaines dzieli się z widzami przepisami m.in. na kanapeczki z duszoną wieprzowiną i sernik w stylu baskijskim. Przyjaciele, rodzina i dwaj inni kucharze pomagają jej w gotowaniu.
|
11:00 |
Prowadząca przygotowuje domowy makaron z sosem z dodatkiem wódki, faszerowane grzyby i kawowe lody. Deser umieszcza w gofrowych rożkach oblanych czekoladą. Chip chętnie zostaje testerem smaku.
|
11:35 |
![]() Prowadząca, Samantha Seneviratne, dzieli się z widzami łatwymi, aromatycznymi przepisami, które może przyrządzić każdy.
|
12:10 |
![]() Prowadząca, Samantha Seneviratne, dzieli się z widzami łatwymi, aromatycznymi przepisami, które może przyrządzić każdy.
|
12:45 |
![]() Restauracjami zamienią się kolejni kucharze. Grzegorz Firkowski prowadzi Studio Kulinarne we Wrocławiu. Niewielki lokal nie posiada stałego menu ani cen. Szef kuchni dostosowuje się do życzeń gości.
|
13:45 |
![]() Dwunastu młodych piekarzy przyjeżdża do specjalnej szkoły. Na miejscu tworzą niesamowite wypieki inspirowane najlepszymi momentami, jakie wydarzyły się w ich nowej placówce edukacyjnej.
|
14:45 |
![]() Guy Fieri szuka przykładów biesiadowania w dawnym stylu. Odkrywa w amerykańskiej tradycji międzynarodowe korzenie - od smaku meksykańskiego po libański, od włoskiego przez niemiecki i polski.
|
15:20 |
Szef kuchni ze Wschodniego Wybrzeża, Eric Adjepong, i szef kuchni z Zachodniego Wybrzeża, Brian Malarkey, pomagają drużynom przejść przez szereg wyzwań. Nagrodą dla zwycięzcy są wakacje na plaży.
|
16:20 |
![]() Widzowie poznają najpopularniejszą potrawę na całym świecie. Twórcy wyjaśnią również, z jakiego powodu Polacy tak uwielbiają włoską pizzę oraz ujawnią tajemnicę amerykańskiego brownie.
|
16:55 |
![]() Odcinek poświęcony jedzeniu idealnym na odpoczynek i stres. Dzięki tym potrawom można zapomnieć o troskach.
|
17:25 |
![]() Streetfoody cieszą się popularnością. Widzowie dowiedzą się, czy dla Japończyków sushi to przysmak, czy angielskie potrawy z ulicy ograniczają się do fish and chips oraz co jest specjałem w Tajwanie.
|
18:00 |
![]() Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
|
18:30 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
|
19:05 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
|
19:40 |
![]() Tomasz Jakubiak przygotowuje stek zarumieniony na zewnątrz i lekko różowy w środku. Kruche bitki poda z roszponką i marynowanymi burakami. Zaserwuje także wypełnioną mięsem pitę.
|
20:15 |
![]() Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki.
|
20:50 |
|
21:20 |
![]() Młodzi piekarze, którzy marzą o własnej firmie z wypiekami, stają do rywalizacji. Duff Goldman i Valerie Bertinelli testują ich talent w przygotowywaniu ciast i tortów, a także umiejętności biznesowe.
|
22:25 |
![]() Szefowa kuchni, Kathy Fang, specjalizuje się w daniach typu fusion. Jej marzeniem i ambicją jest stworzenie dań, które wykraczają poza kuchnię chińską. Wraz z ojcem stara się rozwijać restaurację.
|
23:25 |
![]() Benedetta Rossi przyrządza pulpety robione z uczuciem: z sosem pomidorowym, oraz z ricottą i grzybami, a na deser biszkopt z truflami kokosowymi.
|
0:00 |
Szefowa kuchni Joanna Gaines dzieli się z widzami przepisami m.in. na kanapeczki z duszoną wieprzowiną i sernik w stylu baskijskim. Przyjaciele, rodzina i dwaj inni kucharze pomagają jej w gotowaniu.
|
0:35 |
Prowadząca przygotowuje domowy makaron z sosem z dodatkiem wódki, faszerowane grzyby i kawowe lody. Deser umieszcza w gofrowych rożkach oblanych czekoladą. Chip chętnie zostaje testerem smaku.
|
1:10 |
![]() Prowadząca, Samantha Seneviratne, dzieli się z widzami łatwymi, aromatycznymi przepisami, które może przyrządzić każdy.
|
1:45 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
2:15 |
![]() Do rywalizacji stają mama i córka. Ewa zwykle trzyma się przepisu, z kolei Ita lubi eksperymentować. Widzowie zobaczą, czy spokój i opanowanie matki zwycięży z pomysłowością jej córki.
|
2:45 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza niewielki Draguć z XVI-wiecznymi freskami oraz Motovun górujący nad doliną rzeki Mirny. W okolicznych lasach można znaleźć trufle. Podróżnik przygotuje z nimi gnocchi.
|
3:20 |
![]() Willie Degel wkracza do świata niedoświadczonych restauratorów oraz kucharzy. Pozwala im obserwować, co robią ich pracownicy i klienci.
|
4:15 |
![]() Anna prezentuje potrawy dla amatorów kuchni dietetycznej i lekkostrawnej. Zdradza przepis na pożywny omlet. Na obiad przygotuje kurczaka z pieczonymi warzywami. Na koniec propozycja dla amatorów ryb.
|
4:50 |
![]() Kucharze zamienią się miejscami. Carlo Bongolo, z pochodzenia wenecjanin, specjalizuje się w kuchni włoskiej. W karcie jego restauracji można znaleźć m.in. makaron barwiony atramentem kałamarnicy.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.