Food NetworkProgram TV na Poniedziałek 18.03.2024
| 6:00 |
W zakopiańskim domu Klementyny Gąsienicy-Byrcyn, góralki wiernej podhalańskim tradycjom kulinarnym, w kuchni królują trzy pokolenia kobiet. Panie przyrządzą m.in. słodkie kluski i danie z jagnięciny.
|
|---|---|
| 6:35 |
Członkinie Koła Gospodyń Miejskich z Włodawy prezentują przepis na roladę z jajeczno-majonezowego biszkoptu, nadzianą serowo-koperkowym kremem. Kolejne danie to zupa na mięsie z kaczki.
|
| 7:10 |
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
| 7:45 |
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
|
|
|
| 8:25 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
| 9:00 |
Zestawienie najlepszych lokali w Stanach Zjednoczonych, które zapewniają jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
| 10:00 |
Tomek składa wizytę Łukaszowi Ancypie, swojemu koledze, który na Podlasiu prowadzi 'Karczmę pod Sokołem'. Razem przyrządzą wołową świecę z kumpakiem. Tomek zaprezentuje przepis na babkę ziemniaczaną.
|
| 10:35 |
Tomasz Jakubiak odwiedza restaurację Stół i Wół, która słynie z pysznych burgerów i steków. Wraz z szefem kuchni Maciejem przyrządzi burger po lubelsku. Menadżer wyjaśni, jak przygotowuje się steki.
|
| 11:10 |
Prowadząca Katarzyna Bosacka odkryje dzisiaj właściwości sałaty. Prowadząca sprawdzi, czy popularne warzywo naprawdę jest pełne witamin, a także, czy zawiera szkodliwe azotany.
|
| 11:45 |
Prowadząca bierze pod lupę gotowe sosy. Przekona się, czy jeden z ich składników, tłuszcz palmowy, naprawdę jest niezdrowy. Sprawdzi, czy ochotnicy odróżnią wyrób domowy od tego w proszku.
|
| 12:30 |
Kulinarne starcie dwóch par. Ich starania oceniają wymagający jurorzy: Roberto, Csaba oraz Diego. To oni wybiorą uczestników, których uznają za perfekcyjnych gospodarzy.
|
| 13:35 |
Jedenastu utalentowanych piekarzy bierze udział w rywalizacji, wykorzystując swój talent w tworzeniu wiosennych deserów. Zwycięzca zdobędzie 25 tysięcy dolarów. Program prowadzi Clinton Kelly.
|
| 14:35 |
Katarzyna Bosacka odkryje prawdę o cukrze. Dzienne spożycie słodkiej trucizny nie powinno być większe niż 6 łyżeczek. Przeciętny Polak pięciokrotnie przekracza normy, co prowadzi do wielu chorób.
|
| 15:20 |
Dwunastu młodych piekarzy przyjeżdża do specjalnej szkoły. Na miejscu tworzą niesamowite wypieki inspirowane najlepszymi momentami, jakie wydarzyły się w ich nowej placówce edukacyjnej.
|
| 16:20 |
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
| 17:20 |
Morskie wybrzeże Belgii to kolejny punkt na mapie podróży Roberta Makłowicza. Najważniejszym przystankiem na trasie jest Ostenda. Unikatem w skali Morza Północnego jest konny połów krewetek.
|
| 17:55 |
Robert Makłowicz wybrał się na wybrzeże Belgii. Unikatem jest tam konny połów krewetek w Oostduinkerke. Te i inne owoce morza oferują wielkim wyborze sklepy rybne i restauracje w Nieuvport.
|
| 18:25 |
Magda Gessler przygotuje zrazy po warszawsku z sosem grzybowym. W menu odcinka znajdzie się również pewien peruwiański smakołyk z krótko marynowanych ryb oraz owoców morza.
|
| 19:00 |
Magda Gessler przyrządzi empanadas z makrelą i papryką. Ciasto w tym daniu wyrabia się z mąki, wody, wina i oliwy z oliwek. Prowadząca przyszykuje też sałatę rzymską z bakłażanem, cukinią i papryką.
|
| 19:35 |
Szef kuchni Roberto Valbuzzi zabiera widzów na wieś, w rodzinne strony, by pokazać produkty typowe dla regionu. Wśród specjałów znajdują się warzywa, sery, makarony czy wino z lokalnych winnic.
|
| 20:35 |
Anna Starmach przyrządza żur na domowym zakwasie. Udowadnia, że wbrew pozorom jest to bardzo prosta zupa. Na drugie danie proponuje kaczkę z jabłkami. Podpowiada, jak przygotować aromatyczny farsz.
|
| 21:15 |
Grupa piekarzy, którzy uwielbiają Wielkanoc, podejmuje się świątecznego wyzwania. Przygotowują tematyczne desery i inne smakołyki, które zadziwią jurorów, a widzów przeniosą w wyjątkowy klimat.
|
| 22:25 |
Szef kuchni Gabriele Rubini podróżuje po Włoszech w poszukiwaniu restauracji dla kierowców ciężarówek. Towarzyszą mu uczestnicy programu. Tym razem odwiedza m.in. Kalabrię i Sycylię.
|
| 23:25 |
Prowadząca Giusina Battaglia pokazuje widzom, jak przyrządzić wiele typowych sycylijskich potraw z lokalnych i tradycyjnych składników.
|
| 0:00 |
Tomek składa wizytę Łukaszowi Ancypie, swojemu koledze, który na Podlasiu prowadzi 'Karczmę pod Sokołem'. Razem przyrządzą wołową świecę z kumpakiem. Tomek zaprezentuje przepis na babkę ziemniaczaną.
|
| 0:35 |
Tomasz Jakubiak odwiedza restaurację Stół i Wół, która słynie z pysznych burgerów i steków. Wraz z szefem kuchni Maciejem przyrządzi burger po lubelsku. Menadżer wyjaśni, jak przygotowuje się steki.
|
| 1:10 |
Prowadząca Katarzyna Bosacka odkryje dzisiaj właściwości sałaty. Prowadząca sprawdzi, czy popularne warzywo naprawdę jest pełne witamin, a także, czy zawiera szkodliwe azotany.
|
| 1:45 |
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
|
| 2:20 |
W zakopiańskim domu Klementyny Gąsienicy-Byrcyn, góralki wiernej podhalańskim tradycjom kulinarnym, w kuchni królują trzy pokolenia kobiet. Panie przyrządzą m.in. słodkie kluski i danie z jagnięciny.
|
| 2:55 |
Członkinie Koła Gospodyń Miejskich z Włodawy prezentują przepis na roladę z jajeczno-majonezowego biszkoptu, nadzianą serowo-koperkowym kremem. Kolejne danie to zupa na mięsie z kaczki.
|
| 3:25 |
Szef kuchni Roberto Valbuzzi zabiera widzów na wieś, w rodzinne strony, by pokazać produkty typowe dla regionu. Wśród specjałów znajdują się warzywa, sery, makarony czy wino z lokalnych winnic.
|
| 4:15 |
Prowadząca Giusina Battaglia pokazuje widzom, jak przyrządzić wiele typowych sycylijskich potraw z lokalnych i tradycyjnych składników.
|
| 4:45 |
Szefowie kuchni prezentują swoje ulubione dania. Są wśród nich potrawy, które wymagają wielogodzinnej pracy i kosztują fortunę, ale i te proste w formie, ale zaskakujące doborem składników.
|
| 5:10 |
Ponad trzy czwarte Polaków uwielbia mięso z rusztu. Na grill najczęściej wrzucane są karkówki w marynacie i kiełbasy. Katarzyna Bosacka przyjrzy się tym produktom i przebada ich skład.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.
















