Food NetworkProgram TV na Wtorek 16.01.2024
6:00 |
![]() Tadeusz Mueller rozmawia z Mariuszem, posiadającym sad nieopodal Grójca, i pozna sekrety uprawy jabłek. Przygotuje z tego owocu mus z kulkami mocy. W swojej kuchni prezentuje, jak zrobić rogale.
|
---|---|
6:35 |
![]() Tadeusz Müller tym razem zgłębi tajemnice, jakie skrywa popularna marchewka. Prowadzący m.in. porozmawia z Bogusławem, uprawiającym marchew w Umiastowie niedaleko Ożarowa Mazowieckiego.
|
7:10 |
Marco Bianchi pokazuje, jak jedzenie może pozytywnie wpływać na ludzki organizm. Oprócz lekcji gotowania, zapewnia kurs biologii i radzi, jak zwiększyć energię czy koncentrację.
|
7:45 |
Marco Bianchi pokazuje, jak jedzenie może pozytywnie wpływać na ludzki organizm. Oprócz lekcji gotowania, zapewnia kurs biologii i radzi, jak zwiększyć energię czy koncentrację.
|
|
|
8:20 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
8:55 |
![]() Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
|
10:00 |
![]() Robert Makłowicz zmierza do miasta Ban Lung. Trafia na historyczny szlak Ho-Chi-Minha i przypomina wydarzenia wojny wietnamskiej. Ogląda plantację nerkowców. Podaje przepis na sałatkę z mango.
|
10:35 |
![]() Robert pojawia się na kambodżańskiej prowincji. Mieszkańcy odwiedzanej przez niego wioski po raz pierwszy goszczą przybysza z Europy. Pieką na powitanie prosiaka i urządzają wielkie przyjęcie.
|
11:10 |
![]() W najbliższym odcinku Kasia porozmawia z psychologiem. Przeprowadzi też eksperyment, który pokaże, na co patrzą ludzie wyspani i najedzeni, a gdzie wędruje wzrok osób głodnych i zdenerwowanych.
|
11:50 |
![]() Statystyczny Polak zjada 13 kg jabłek rocznie. Kasia sprawdzi, czy warto skusić się na jabłkowy sok i w jakiej postaci te owoce są najzdrowsze. Sprawdzi też, który proszek jest lepszy.
|
12:35 |
|
14:25 |
![]() Kinga Zawodnik porozmawia z Ewą Narkiewicz-Nejno, by dowiedzieć się, czy emocje mogą przyczynić się do otyłości. Czeka ją zestaw prywatnych pytań. Na koniec ekspertka podsunie pomysł na terapię.
|
15:10 |
![]() Zadaniem uczestników programu jest upieczenie ciasta tak, aby jak najbardziej przypominało swój odpowiednik. Następnie dwie drużyny próbują zdemaskować podróbkę.
|
16:15 |
![]() Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
17:10 |
![]() Tomek przyrządza gulasz z serc drobiowych w sosie pomidorowo-śmietanowym. Pokaże także, jak zrobić wątróbkę z dodatkiem orzechów laskowych oraz miodu gryczanego.
|
17:45 |
![]() Tomek przyrządza cielęcinę w naleśniku z pieczarkowym sosem, zrobi także sznycle cielęce z jajkami i sałatką ziemniaczaną z dodatkiem chili.
|
18:20 |
![]() Prowadzący odwiedza w Łodzi właściciela studia tatuażu. Na śniadanie Walenty serwuje wątróbkę smażoną z cebulą. Mężczyźni wybierają się też na halę targową w poszukiwaniu składników na czerninę.
|
18:55 |
![]() Walenty jedzie na podkarpacką wieś do swojego przyjaciela Piotra, który zajmuje się hodowlą trzody chlewnej. Mężczyźni decydują się na degustację świeżo spuszczonej świńskiej krwi.
|
19:30 |
![]() Do programu powraca Marlena, która w pierwszym sezonie przygotowała kolację dla Rafała. Nadal poszukuje miłości. Tym razem to ona wybierze spośród trzech menu. Jedno z nich będzie należało do Artura.
|
20:35 |
![]() Kinga Zawodnik rozprawi się ze swoją skłonnością do podjadania. Przyda jej się do tego specjalne pudełko, z którego trudno wydobyć smakołyki. Prowadząca sprawdzi też dietę bezglutenową.
|
21:20 |
Makenna Held kupiła dom Julii Child we Francji i przekształciła go w szkołę gotowania. Głównym celem Makenny jest nauczenie studentów, aby porzucili przepisy i zaufali swojej intuicji.
|
22:20 |
Antonino Cannavacciuolo podejmuje wyzwanie poświęcone morzu i wędkarstwu. Szef kuchni odkrywa przepisy na ryby typowe dla nadmorskich kurortów, poznając tradycje i sztuczki, które wzbogacą danie.
|
23:20 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
0:05 |
![]() Robert Makłowicz zmierza do miasta Ban Lung. Trafia na historyczny szlak Ho-Chi-Minha i przypomina wydarzenia wojny wietnamskiej. Ogląda plantację nerkowców. Podaje przepis na sałatkę z mango.
|
0:35 |
![]() Robert pojawia się na kambodżańskiej prowincji. Mieszkańcy odwiedzanej przez niego wioski po raz pierwszy goszczą przybysza z Europy. Pieką na powitanie prosiaka i urządzają wielkie przyjęcie.
|
1:10 |
![]() W najbliższym odcinku Kasia porozmawia z psychologiem. Przeprowadzi też eksperyment, który pokaże, na co patrzą ludzie wyspani i najedzeni, a gdzie wędruje wzrok osób głodnych i zdenerwowanych.
|
1:45 |
![]() Katarzyna Bosacka śledzi tajniki mięsa mielonego, podstawowej bazy naszych kotletów. Sprawdza dania gotowe, mówi o hamburgerach. Na zakończenie rady, jak 'ożywić' tradycyjnego kotleta.
|
2:15 |
![]() Tadeusz Mueller rozmawia z Mariuszem, posiadającym sad nieopodal Grójca, i pozna sekrety uprawy jabłek. Przygotuje z tego owocu mus z kulkami mocy. W swojej kuchni prezentuje, jak zrobić rogale.
|
2:45 |
![]() Tadeusz Müller tym razem zgłębi tajemnice, jakie skrywa popularna marchewka. Prowadzący m.in. porozmawia z Bogusławem, uprawiającym marchew w Umiastowie niedaleko Ożarowa Mazowieckiego.
|
3:10 |
![]() Do programu powraca Marlena, która w pierwszym sezonie przygotowała kolację dla Rafała. Nadal poszukuje miłości. Tym razem to ona wybierze spośród trzech menu. Jedno z nich będzie należało do Artura.
|
3:55 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
4:30 |
Gwiazdy Food Network opowiadają o różnych potrawach, które uważają za najlepsze, jakie jedli. Odwiedzają miejsca, w których przygotowywane są te wyjątkowe dania i rozmawiają z szefami kuchni.
|
4:55 |
Prowadząca Giusina Battaglia pokazuje widzom, jak przyrządzić wiele typowych sycylijskich potraw z lokalnych i tradycyjnych składników.
|
5:30 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.