Food NetworkProgram TV na Czwartek 7.12.2023
6:00 |
![]() Tomasz Jakubiak zajmie się wieprzowiną. Zaprezentuje przepisy na gotowane golonki w towarzystwie sałatki z patisonów. Pojawi się też receptura na schab w sosie jabłkowo-musztardowym.
|
---|---|
6:35 |
![]() Widzowie poznają ulubione przepisy rybne Tomasza Jakubiaka. Prowadzący przygotuje zupę rybną z pulpetami, a także gotowaną rybę w sosie sojowym w towarzystwie dymki oraz sałaty lodowej.
|
7:05 |
![]() Gościem Michela Morana jest Rafał Śledź, uczestnik programu 'Kanapowcy'. Panowie przygotowują razem obiad składający się z jajek w dwóch odsłonach. Dodatkami są wędzony łosoś, szpinak i czarne oliwki.
|
7:40 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
|
|
8:20 |
![]() Tym razem Robert Makłowicz zachwyca się kwitnącymi sadami w Norwegii. Bierze udział w degustacji cydrów w Utne oraz odwiedza chatę wikingów, którzy raczyli się piwem i miodem pitnym.
|
8:50 |
![]() Dwunastu najlepszych piekarzy w Ameryce walczy o 25 tysięcy dolarów i tytuł Mistrza Świątecznych Wypieków, prezentując swoje najciekawsze potrawy.
|
9:50 |
![]() Giada organizuje kolację z okazji Święta Dziękczynienia i chce podać idealny posiłek. Przygotowania zaplanowała krok po kroku, a w menu znajdą się: słodko-kwaśna sałatka z jarmużu i sernik.
|
10:25 |
![]() Statystyczny Polak zjada około 12 kg sera rocznie. Inspekcja Handlowa odkryła, że co piąty sklep sprzedaje wyroby seropodobne. Katarzyna Bosacka pokaże, po czym rozpoznać żółtego oszusta.
|
11:00 |
![]() Katarzyna Bosacka sprawdzi, jak powinna być oznakowana żywność ekologiczna oraz kto wydaje certyfikaty świadczące o jej jakości. W segmencie poświęconym kupowaniu będzie mowa o walizkach.
|
11:50 |
![]() Rubio odkrywa najbardziej legendarne jadłodajnie Niziny Padańskiej. W podróży towarzyszą mu Andrea oraz Lo Zingaro.
|
12:55 |
![]() O względy Rafała będą się starać trzy panie. Patrycja. zaproponuje 'Ostatnie kuszenie w Edenie'. Drugą kandydatką jest Marlena, entuzjastka włoskiej kuchni. Agnieszka stawia na zdrowe odżywianie.
|
13:55 |
![]() Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
14:35 |
![]() Do kulinarnej rywalizacji stają: kurator wystaw, organizatorka wczasów, warszawski taksówkarz i pośredniczka nieruchomości. Degustacja win, egzotyczne sałatki i ciekawe potrawy.
|
15:35 |
![]() Dziewięciu właścicieli food trucków wraz ze swoimi zespołami wyrusza w trasę, by gotować przy okazji każdego postoju. Na drużyny czekają skomplikowane wyzwania. Zwycięzcy wygrają 50 tysięcy dolarów.
|
16:35 |
![]() Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
17:35 |
![]() Trzy zespoły mają za zadanie stworzyć świąteczne słodkości, które oddają magię Bożego Narodzenia. Każda drużyna używa rzeźb lodowych, aby podkreślić blask swojej ekspozycji i zaimponować sędziom.
|
18:35 |
![]() W tym odcinku Tomek zaproponuje królicze combry zapieczone z suszonymi pomidorami i ze szpinakiem, podane z sałatką z kuskus.
|
19:10 |
![]() Tomasz przyrządza pieczone żeberka i sałatkę colesław. Dla miłośników boczku zrobi pyszną z pesto i poda ją z pieczonymi kartoflami.
|
19:40 |
![]() Magda Gessler serwuje ostrygi na kilka sposobów - tradycyjnie, z sosami oraz z jajecznicą i szparagami. Widzowie dowiedzą się również, jak zrobić domowy kisiel na bazie wywaru z czerwonego wina.
|
20:15 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
|
20:45 |
![]() Dawniej okolice Zielonej Góry otaczały winorośle. Po latach PRL-owskiej zapaści odradza się tutejsza produkcja wina. Robert Makłowicz przybliża widzom teraźniejszość lubuskiego winiarstwa.
|
21:20 |
![]() Światowej klasy szef kuchni, Bobby Flay, mierzy się z trzema gigantami kulinarnej sceny. Zwycięzca otrzyma 200 tysięcy dolarów.
|
22:25 |
![]() Ceniony kucharz Michel Moran podejmuje się kolejnych kulinarnych wyzwań w towarzystwie gwiazd TTV. Umiejętności jurora polskiej edycji "MasterChefa" sprawdzi dziesięć zadań specjalnych.
|
22:55 |
![]() Widzowie przekonają się, jak dużo mięsa zjadają Polacy i co mówi na ten temat Światowa Organizacja Zdrowia. W odcinku znajdą się rady dotyczące zmiany diety. Kamera programu odwiedza hodowlę kur.
|
23:30 |
![]() Dziewięciu właścicieli food trucków wraz ze swoimi zespołami wyrusza w trasę, by gotować przy okazji każdego postoju. Na drużyny czekają skomplikowane wyzwania. Zwycięzcy wygrają 50 tysięcy dolarów.
|
0:30 |
![]() Amerykańska aktorka Valerie Bertinelli od lat pasjonuje się gotowaniem. Przygotowuje proste i łatwe posiłki, czerpiąc inspirację z rodzinnych przepisów, które przechodziły z pokolenia na pokolenie.
|
1:00 |
![]() Rubio odkrywa najbardziej legendarne jadłodajnie Niziny Padańskiej. W podróży towarzyszą mu Andrea oraz Lo Zingaro.
|
2:05 |
![]() Giada organizuje kolację z okazji Święta Dziękczynienia i chce podać idealny posiłek. Przygotowania zaplanowała krok po kroku, a w menu znajdą się: słodko-kwaśna sałatka z jarmużu i sernik.
|
2:40 |
![]() Dwunastu najlepszych piekarzy w Ameryce walczy o 25 tysięcy dolarów i tytuł Mistrza Świątecznych Wypieków, prezentując swoje najciekawsze potrawy.
|
3:40 |
![]() Gościem Michela Morana jest Rafał Śledź, uczestnik programu 'Kanapowcy'. Panowie przygotowują razem obiad składający się z jajek w dwóch odsłonach. Dodatkami są wędzony łosoś, szpinak i czarne oliwki.
|
4:15 |
![]() Widzowie poznają ulubione przepisy rybne Tomasza Jakubiaka. Prowadzący przygotuje zupę rybną z pulpetami, a także gotowaną rybę w sosie sojowym w towarzystwie dymki oraz sałaty lodowej.
|
4:50 |
![]() Alfonso Ribeiro przedstawia przepis na tartę jabłkową Eli. Poznaje sekret pomarańczowo-bananowych orzechów Circus Peanuts i dowiaduje się, dlaczego do pikantnych salsit Snak King nie potrzeba dipu.
|
5:20 |
![]() Anna Starmach pokaże, jak szybko przygotować dania dla niezapowiedzianych gości. Poda kluski ze szpinakiem i pomidorami koktajlowymi. Kolejną potrawą będzie kurczak z pieczarkami i groszkiem.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.