Food NetworkProgram TV na Sobota 30.09.2023
| 6:00 |
Polak zjada 288 talerzy zupy rocznie, często rosołu. Czasem przygotowujemy go z gotowych kostek wzmacniających smak. Jak ugotować rosół bez tych 'uszlachetniaczy'? Doradza Katarzyna Bosacka.
|
|---|---|
| 6:45 |
Tematem odcinka są warzywa i owoce, które składają się na pięć porcji zdrowia, zalecanych przez WHO. Widzowie dowiedzą się, ile tych produktów spożywczych zjadają Polacy i czemu są one tak ważne.
|
| 7:20 |
Polska wigilia często oznacza objadanie się bez umiaru, co wiąże się z wydawaniem sporych pieniędzy na świąteczną ucztę. Niekoniecznie jednak musi to tak wyglądać. W odcinku wizyta w hodowli pstrąga.
|
| 7:55 |
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
|
|
|
|
| 8:35 |
Walenty odwiedza malownicze Gorce. Na piecu opalanym drewnem ugotuje tradycyjną maczankę, czyli wątróbkę po góralsku. Poda też dania, których składnikiem będą nietypowe, przez niego zebrane grzyby.
|
| 9:10 |
Kolejnym przystankiem w podróży Roberta Makłowicza jest Truskawiec, najsłynniejsze ukraińskie uzdrowisko. Kucharz odnajduje tam chleb pieczony na liściach kapusty, strudle i torcik truskawkowy.
|
| 9:45 |
Robert Makłowicz dociera do miasta Brody, wschodniego pogranicza dawnej Galicji, w którym urodził się Joseph Roth. W Podhorcach kucharz przyrządza zupę sprzed wieków - barszcz zielony.
|
| 10:20 |
Miasto Ałmaty, choć nie jest już stolicą Kazachstanu, pozostaje największą aglomeracją w kraju. Zjeżdżając kolejką linową ze stacji narciarskiej do miasta, Robert odkrywa jego kulinarne wizytówki.
|
| 10:50 |
Katarzyna Bosacka zaprasza do swojego programu znane osoby. Wspólnie gotują ulubione potrawy i rozmawiają. O sobie opowiadają m.in. Ewa Drzyzga, Anna Kalczyńska, Piotr Najsztub i Andrzej Sołtysik.
|
| 11:25 |
Kasia Bosacka bierze pod lupę masło. Sprawdza, czy zawarty w nim tłuszcz rzeczywiście wywołuje choroby serca oraz jak na ludzki organizm wpływa cholesterol. Dowiaduje się, kto powinien unikać masła.
|
| 12:10 |
Katarzyna Bosacka sprawdzi, jak powinna być oznakowana żywność ekologiczna oraz kto wydaje certyfikaty świadczące o jej jakości. W segmencie poświęconym kupowaniu będzie mowa o walizkach.
|
| 12:55 |
Katarzyna Bosacka rozważy, co warto jeść na śniadanie. Dietetycy są zgodni, że jest to najważniejszy posiłek dnia. Ma zapewnić energię na wiele godzin. Druga część programu poświęcona jest mydłom.
|
| 13:40 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
| 14:10 |
Bobby Flay przedstawia sposób na przygotowanie sosu barbecue oraz szykuje słodko-słony miks kukurydzy i fasoli wraz z grillowanymi batatami. Do tego proponuje brzoskwiniowy drink z kruszonego lodu.
|
| 14:45 |
Amerykańska aktorka Valerie Bertinelli od lat pasjonuje się gotowaniem. Przygotowuje proste i łatwe posiłki, czerpiąc inspirację z rodzinnych przepisów, które przechodziły z pokolenia na pokolenie.
|
| 15:15 |
Eddie Jackson jest entuzjastą jedzenia. Jego wymarzony dzień zaczyna się od śniadania i brunchu, po nich następuje lunch, wieczorem kolacja z deserem, a kolejny posiłek to przekąska o północy.
|
| 15:45 |
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
| 16:15 |
W kolejnym odcinku programu Magda zaserwuje niebanalne połączenie śledzia i mięsa cielęcego z sosem typu forszmak z ogórkami kiszonymi, twarogiem i jajkami. Warto je zaserwować z lampką białego wina.
|
| 16:50 |
Magda Gessler zgodnie z przepisem ugotuje tradycyjne hiszpańskie danie na bazie mięsa z kurczaka, owoców morza i kiełbasy chorizo. Przyrządzi również pomidorowo-czosnkowy sos i mule.
|
| 17:25 |
Guy Fieri zaprasza16 najlepszych szefów kuchni Ameryki do rywalizacji. Każda runda popycha uczestników do przekraczania granic. Sędziowie wymagają najwyższego poziomu, nic nie umknie ich uwadze.
|
| 18:50 |
Czterech cukierników szykuje najstraszniejsze wypieki na Halloween. W ciągu dwóch rund muszą wykonać słodkości, wykazać się fantazją do dekoracji, a przede wszystkim skraść podniebienia jury.
|
| 19:50 |
Zoë François udowodnia, że przygotowanie deseru idealnego wcale nie musi być trudne. Prowadząca odwiedza zdolnych kucharzy, a także ciekawe miejsca, które stają się inspiracją dla fantastycznych dań.
|
| 20:25 |
Siedmiu doświadczonych rzeźbiarzy rywalizuje o tytuł mistrza. Artyści stawiają czoła wyzwaniom, które wystawiają na próbę ich kreatywność i umiejętności, rzeźbiąc sceny przeczące prawom grawitacji.
|
| 21:30 |
Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
| 22:00 |
Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
| 22:30 |
Alton Brown bada technikę gotowania, historię produktów spożywczych i zalety różnych sprzętów kuchennych Program koncentruje się na znanych potrawach, które można łatwo przyrządzić w domu.
|
| 23:05 |
Alton Brown bada technikę gotowania, historię produktów spożywczych i zalety różnych sprzętów kuchennych Program koncentruje się na znanych potrawach, które można łatwo przyrządzić w domu.
|
| 23:40 |
Czwórka kucharzy rywalizuje ze sobą w sztuce gotowania. Akcja tego kulinarnego turnieju dzieje się w sklepie. Nad całością czuwa Guy Fieri.
|
| 0:45 |
Szef kuchni i restaurator Michael Symon udaje się na największe zawody grillowe w całej Ameryce, aby zaprezentować najlepsze talenty, zagorzałych wielbicieli i najbardziej apetyczne barbecue.
|
| 1:45 |
Prowadząca szykuje chleb żytni, a następnie kurczaka curry z jogurtem oraz fasolką szparagową z zasmażką z sardeli i orzeszków piniowych.
|
| 2:25 |
Prowadzą prezentuje widzom przepisy, które zadowolą dzieci i dorosłych. Przygotowuje chleb tostowy, klopsiki i kanapki z omletem z cukinii.
|
| 3:00 |
Kulinarne starcie dwóch par. Ich starania oceniają wymagający jurorzy: Roberto, Csaba oraz Diego. To oni wybiorą uczestników, których uznają za perfekcyjnych gospodarzy.
|
| 4:05 |
Kulinarne starcie dwóch par. Ich starania oceniają wymagający jurorzy: Roberto, Csaba oraz Diego. To oni wybiorą uczestników, których uznają za perfekcyjnych gospodarzy.
|
| 5:05 |
Eddie Jackson jest entuzjastą jedzenia. Jego wymarzony dzień zaczyna się od śniadania i brunchu, po nich następuje lunch, wieczorem kolacja z deserem, a kolejny posiłek to przekąska o północy.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.

















