Food NetworkProgram TV na Piątek 11.08.2023
5:55 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
---|---|
6:25 |
![]() Jesienią Mikołaj Rey rusza do lasu w poszukiwaniu borowika, zwanego królem polskich grzybów. Zdradza swój przepis na niezawodny sos. Piecze brioszkę oraz tartę z farszem dyniowym.
|
7:00 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
7:30 |
![]() Enrica Della Martira, finalistka programu 'Masterchef', zdradza swoje kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które idealnie się z nim komponują. Proponuje widzom smażone ośmiorniczki.
|
|
|
8:00 |
![]() Enrica Della Martira, finalistka programu 'Masterchef', zdradza swoje kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które idealnie się z nim komponują. Proponuje widzom smażone ośmiorniczki.
|
8:40 |
![]() Zestawienie najlepszych lokali w Stanach Zjednoczonych, które zapewniają jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
9:40 |
![]() Magda Gessler przyrządzi specjalną zapiekankę z wędzonych ryb z ziemniakami i śmietaną. Oprócz tego przygotuje zielone gazpacho, potrawę idealną na ochłodę, rozpowszechnioną w południowej Europie.
|
10:10 |
![]() Producenci pokarmów dla dzieci wiedzą, jak podbić serca dzieci. Gadżety i zabawki nie zawsze spełniają oczekiwania ich rodziców. Katarzyna Bosacka odkrywa sekrety produktów dla najmłodszych.
|
10:45 |
![]() Robert Makłowicz jedzie w Bieszczady, gdzie odwiedza gospodarstwa agroturystyczne, stadniny koni, miejsca zapewniające turystykę kwalifikowaną oraz ludzi pielęgnujących tradycje kulinarne.
|
11:20 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Krosno, które słynie z tradycyjnych wyrobów szklanych. Ogląda hutników przy pracy i dostarcza im świeżego pstrąga. Przyrządza proziaki z kozim twarogiem i miodem spadziowym.
|
11:55 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Podczas tej wyprawy na prowadzącego czekają takie przysmaki jak pierogi z fasolą i kaczką, domowy barszcz oraz trunek z winnicy w Gliniku Średnim.
|
12:30 |
![]() Ekipa Food Network odwiedza pasjonatów dobrego jedzenia i podpatruje, jaki jest ich sposób na udany posiłek. O swojej miłości do gotowania opowiadają członkinie Koła Gospodyń Miejskich.
|
13:00 |
![]() Piotr Najsztub zawita w kuchni Katarzyny Bosackiej, żeby pokazać jej kilka kulinarnych propozycji i pochwalić się umiejętnością gotowania rosołu. Publicysta zdradza widzom tajemnicę magicznego wywaru.
|
13:35 |
![]() W rywalizacji na plaży konkurują ze sobą dwie drużyny, ze Wschodniego i Zachodniego Wybrzeża Ameryki. Zawodnicy konkurują ze sobą przez sześć tygodni, przygotowując najbardziej kultowe dania.
|
14:35 |
![]() Do kulinarno-towarzyskiej rywalizacji stanie czworo zawodników z Jeleniej Góry. W programie zdradzą oni swoje przepisy na kolorowe naleśniki w trzech odsłonach i grzanki z krewetkami.
|
15:35 |
![]() Przeciętny Polak wydaje 376 zł miesięcznie na żywność. Prowadząca radzi, jak oszczędzać bez szwanku na zdrowiu. Wyjawia, co kryją promocyjne ser i szynka i czy luksusowe produkty są warte ceny.
|
16:20 |
![]() Polskie masło nie jest najlepszej jakości. Katarzyna Bosacka powie w programie, jak wybierać masło i ile tłuszczu powinno ono zawierać.
|
16:50 |
![]() Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
|
17:35 |
![]() Walenty odwiedza w Katowicach mały browar prowadzony przez Marka. Przywodzi kilka puszek kiszonych szwedzkich śledzi - specjału znanego z paskudnego zapachu. Mężczyźni uwarzą piwo na rybach.
|
18:05 |
![]() Prowadzący odwiedza w Łodzi właściciela studia tatuażu. Na śniadanie Walenty serwuje wątróbkę smażoną z cebulą. Mężczyźni wybierają się też na halę targową w poszukiwaniu składników na czerninę.
|
18:35 |
![]() Walenty jedzie na podkarpacką wieś do swojego przyjaciela Piotra, który zajmuje się hodowlą trzody chlewnej. Mężczyźni decydują się na degustację świeżo spuszczonej świńskiej krwi.
|
19:10 |
![]() Walenty jedzie do prasłowiańskiej osady w Biskupinie, by odkryć dawne sposoby gotowania. Spotyka się z Krzyśkiem, znawcą w dziedzinie kuchni neolitycznej. W menu pojawiają się m.in. dania z królika.
|
19:45 |
![]() Magda Gessler przedstawia cztery przepisy na tatar. Jedno danie doprawia lubczykiem, w innym mięso zastępuje świeżymi i suszonymi pomidorami, w kolejnym bakłażanem, w ostatnim - śledziami i orzechami.
|
20:15 |
![]() Alternatywą dla pizzy jest kanapka z piekarnika, łącząca w sobie duże ilości rozpływającego się sera i innych dodatków. W przygotowaniu szybkiej oraz pysznej przekąski pomoże góra, Jędrek Gąsienica.
|
20:50 |
![]() Gościem Katarzyny Bosackiej będzie Ewa Gawryluk. Aktorka lubi wymyślać w kuchni nowe przepisy. Artystka ma parę swoich dań - jest wśród nich babka ziemniaczana, lecz nie z boczkiem tylko z kurczakiem.
|
21:25 |
![]() Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
22:30 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
23:30 |
Szef kuchni Gabriele Rubini podróżuje po Włoszech w poszukiwaniu restauracji dla kierowców ciężarówek. Towarzyszą mu uczestnicy programu. Tym razem odwiedza m.in. Kalabrię i Sycylię.
|
0:35 |
![]() Bobby Flay zdradza swoją ulubioną metodę na grillowanie kurczaka z sosem ziołowym. Następnie przyrządza vinaigrette, które podaje z grillowanymi ziemniakami z kozim serem oraz kanapkami ze szparagami.
|
1:05 |
![]() Rywalizujący kucharze poznają temat przewodni rundy. Muszą oceniać klientów, gdy ci wychodzą ze sklepu, i próbować odkupić od nich torby z zakupami. Gospodynią konkursu jest Alex Guarnaschelli.
|
2:05 |
![]() Kolejna odsłona konkursu kulinarnego. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają 20 minut na przygotowanie swojego dania, a musi ono wyglądać wyjątkowo.
|
3:05 |
|
4:00 |
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
|
4:35 |
![]() Daria Ładocha i jej córki przygotują dwa buliony - warzywny i mięsny. Widzowie dowiedzą się też, jak zrobić domową przyprawę. Akcentem egzotycznym będzie przepis na zupę meksykańską.
|
5:10 |
![]() Prowadząca i jej córki zaproponują kilka przepisów na jedzenie w stylu fast food, jednak w o wiele zdrowszej odsłonie. Pokażą, jak zrobić pizzę i domowy kebab. Dziewczynki przygotują warzywne frytki.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.