Food NetworkProgram TV na Czwartek 25.05.2023
5:35 |
![]() Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
---|---|
5:50 |
![]() Tomek składa wizytę Łukaszowi Ancypie, swojemu koledze, który na Podlasiu prowadzi 'Karczmę pod Sokołem'. Razem przyrządzą wołową świecę z kumpakiem. Tomek zaprezentuje przepis na babkę ziemniaczaną.
|
6:25 |
![]() Tomasz Jakubiak odwiedza restaurację Stół i Wół, która słynie z pysznych burgerów i steków. Wraz z szefem kuchni Maciejem przyrządzi burger po lubelsku. Menadżer wyjaśni, jak przygotowuje się steki.
|
6:55 |
![]() Tomasz odwiedzi małopolską restaurację Gęś w Dymie, którą prowadzi utalentowany szef kuchni Marcin Pławecki. Razem przygotują gęsie żołądki. Prowadzący zaproponuje też omlet z cielęciną.
|
|
|
7:30 |
![]() Enrica Della Martira, finalistka programu 'Masterchef', zdradza swoje kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które idealnie się z nim komponują. Proponuje widzom smażone ośmiorniczki.
|
8:10 |
![]() Enrica Della Martira, finalistka programu 'Masterchef', zdradza swoje kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które idealnie się z nim komponują. Proponuje widzom smażone ośmiorniczki.
|
8:50 |
![]() Zestawienie najlepszych lokali w Stanach Zjednoczonych, które zapewniają jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
9:50 |
![]() Magda Gessler serwuje smakołyki kuchni portugalskiej. Na danie główne wybiera espetadas, czyli szaszłyki. Przygotowuje je z polędwicy wołowej natartej czosnkiem oraz liśćmi laurowymi.
|
10:20 |
![]() Statystyczny Polak zjada około 12 kg sera rocznie. Inspekcja Handlowa odkryła, że co piąty sklep sprzedaje wyroby seropodobne. Katarzyna Bosacka pokaże, po czym rozpoznać żółtego oszusta.
|
10:50 |
![]() Mikołaj przyrządza kaczkę z agrestem. Dodatkiem będą placki marchewkowo-kapuściane. Do podlaskich serów korycińskich dodaje miętowe pesto i piankę truskawkową. Opowiada historię chleba sycylijskiego.
|
11:20 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
11:55 |
![]() Daria Ładocha i jej córki zaskoczą niebanalnymi przepisami. Nie zabraknie śniadaniowych inspiracji, pomysłów na kolorowe bułeczki i domowe pieczywo. Zachwycą kanapkowe zwierzaki i kurczaki z jajek.
|
12:30 |
![]() Daria Ładocha i jej córki zaskoczą niebanalnymi przepisami. Nie zabraknie śniadaniowych inspiracji, pomysłów na kolorowe bułeczki i domowe pieczywo. Zachwycą kanapkowe zwierzaki i kurczaki z jajek.
|
13:00 |
![]() Gościem drugiego odcinka jest Magda Gessler. To jednak dopiero początek niespodzianek. Temat konkurencji został ukryty pod złotymi skrzyniami. Dzieciaki wybiorą się w kulinarną podróż.
|
14:35 |
![]() Do kulinarnej rywalizacji staje czworo mieszkańców Lublina: mistrz taekwondo, właścicielka Akademii Niezwykłych Umiejętności, dentystka i tajemniczy Grzegorz. Czym zaskoczą biesiadników?
|
15:35 |
![]() Twórcy programu opowiedzą o dobrych zastępnikach modnych produktów. Okazuje się, że zamiast po jagody goi czy wodę kokosową równie dobrze można sięgnąć po pietruszkę, miód czy orzechy włoskie.
|
16:20 |
![]() Hasła reklamujące wody butelkowane często mijają się z prawdą. Katarzyna Bosacka poradzi widzom, jak odróżnić dobrej jakości wodę mineralną od zwykłej kranówki.
|
16:50 |
![]() Prowadząca szykuje chleb żytni, a następnie kurczaka curry z jogurtem oraz fasolką szparagową z zasmażką z sardeli i orzeszków piniowych.
|
17:30 |
![]() Czerniowce są ostatnim przystankiem w podróży Roberta Makłowicza po Ukrainie. To miasto, w którym nadal obecne są tradycje wielu kultur. Kucharz przyrządza danie pochodzenia rumuńskiego - tokanicę.
|
18:05 |
![]() Podczas wyprawy do Phnom Penh Robert Makłowicz odwiedza miejskie targi. Kupuje naczynia do gotowania, przebiera w wiktuałach i podziwia kolonialną francuską architekturę. Gości w pałacu królewskim.
|
18:40 |
![]() Swoim food truckiem Walenty jedzie w Bieszczady na festiwal 'ZEW się budzi'. Kucharz szykuje dla gości grochówkę z nóżkami wieprzowymi. W menu znajdują się także policzki wieprzowe.
|
19:10 |
![]() Ela to aktorka w teatrzyku dla dzieci. Janek jest studentem i sędzią na meczach piłki nożnej. Bartek z zawodu jest kucharzem. Strażak Piotr szuka dziewczyny, z którą mógłby się ustatkować.
|
20:10 |
![]() Odcinek poświęcony kuchni hiszpańskiej. Magda Gessler przyrządzi sałatkę z owocami morza. Podane al dante krewetki black tiger i mule to afrodyzjaki. Prowadząca urozmaici potrawę ziarnami granatu.
|
20:45 |
![]() Csaba dalla Zorza pokazuje, jak przyrządzać szybkie i zdrowe dania. Udowadnia, że gotowanie może być przyjemnością. Gdy stanie się nawykiem, może zamienić się w chwilę relaksu w kuchni.
|
21:20 |
![]() Zawodnicy z poprzednich sezonów wracają, aby zmierzyć się ponownie w konkurencji grillowania. Zwycięzca otrzyma 50 tysięcy dolarów oraz tytuł Grand Championa BBQ Pitmasters.
|
22:25 |
![]() Michael Symon odwiedza kolejne miejsca, które serwują najlepsze burgery, żeberka i mięso z rusztu. W swojej podróży po Stanach poznaje prawdziwych mistrzów oraz próbuje ich popisowych dań.
|
22:55 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
23:40 |
![]() Tomasz Jakubiak stawia na kuchnię inspirowaną Kaszubami. Zajrzy do Celbowa pod Puckiem, gdzie Marek prowadzi karczmę Nordowi Mol. Szefem kuchni jest tu Sławek, który zaproponuje gęś w cydrze.
|
0:10 |
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
|
0:50 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
1:55 |
![]() Roger Mooking wyrusza w kulinarną podróż, by znaleźć potrawy godne uwagi. Dla niego żaden lokal nie jest położony zbyt daleko, a każdy jest wart wyprawy, jeśli to w nim serwują wyśmienite dania.
|
2:50 |
![]() Rubio odkrywa najbardziej legendarne jadłodajnie Niziny Padańskiej. W podróży towarzyszą mu Andrea oraz Lo Zingaro.
|
3:55 |
![]() Tom i Henry jadą do wioski Cartmel w Lake District. Tutaj powstał przepis na sticky toffee pudding. Wizyta staje się inspiracją
|
4:50 |
Prowadząca szykuje smażone w bułce tartej jajka na twardo z delikatnie przyprawionymi krewetkami. Przyrządza bananowy keczup. Podaje chrupiący popcorn kalafiorowy oraz smażonego kurczaka z chili.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.