Food NetworkProgram TV na Niedziela 9.10.2022
5:55 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
---|---|
6:30 |
![]() Siedmioro niezwykle utalentowanych dzieci mierzy się z różnymi wyzwaniami kulinarnymi, aby zostać następną Food Network Star. Program prowadzą Tia Mowry i Donal Skehan.
|
7:30 |
![]() Jurorzy wyłonią finalistów. Uczestnicy podadzą kaczkę z własnoręcznie przygotowanym farszem. Drugie zadanie rozpocznie się od lekcji gotowania. Tym razem poprowadzą ją wszyscy sędziowie.
|
9:05 |
![]() Katarzyna Bosacka zbada wpływ jedzenia zup na organizm. Przeczyta przygotowany przez Inspekcję Handlową raport, z którego wynika, że gotowe zupy sprzedawane w sklepach mogą szkodzić.
|
|
|
9:35 |
![]() Kasia Bosacka przyjrzy się sklepowym śmietanom i śmietankom w proszku. Podpowie, co powinniśmy znaleźć na etykiecie prawdziwej kremówki i jak odróżnić dobrej jakości produkt.
|
10:05 |
![]() Katarzyna Bosacka weźmie pod lupę pasztet. Przed wejściem Polski do UE producentów obowiązywały normy, które określały skład, smak, konsystencję i kolor. Dziś w pasztecie można znaleźć wszystko.
|
10:35 |
![]() Czerniowce są ostatnim przystankiem w podróży Roberta Makłowicza po Ukrainie. To miasto, w którym nadal obecne są tradycje wielu kultur. Kucharz przyrządza danie pochodzenia rumuńskiego - tokanicę.
|
11:10 |
![]() Podczas wyprawy do Phnom Penh Robert Makłowicz odwiedza miejskie targi. Kupuje naczynia do gotowania, przebiera w wiktuałach i podziwia kolonialną francuską architekturę. Gości w pałacu królewskim.
|
11:45 |
![]() Magda Gessler zaprezentuje ulubioną potrawę z czasów dzieciństwa, jaką jadała w Bułgarii. Jest to gjuwecz, czyli danie przygotowywane na warzywach i mięsie. Ważnymi składnikami są ziemniaki i papryka.
|
12:15 |
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują hiszpańskie churros, francuską tartę tatin oraz włoskie tiramisu. Następnie zajmą się przyrządzeniem i upieczeniem tortu bezowego.
|
12:45 |
Prowadzący przygotowują m.in. słodkie ciasteczka z masłem orzechowym. Następnie wykorzystują aromatyczną czekoladę do przyrządzenia amerykańskich ciastek - piegusków oraz lava cake.
|
13:15 |
![]() Jakub Porada odkrywa przed widzami najciekawsze miasta i miejsca na weekendowe wyprawy. Przedstawia malownicze ośrodki wypoczynkowe oraz zakątki z piękną przyrodą i regionalnymi potrawami.
|
13:45 |
![]() Tadeusz Mueller rozmawia z Mariuszem, posiadającym sad nieopodal Grójca, i pozna sekrety uprawy jabłek. Przygotuje z tego owocu mus z kulkami mocy. W swojej kuchni prezentuje, jak zrobić rogale.
|
14:15 |
![]() Tomasz Jakubiak zaprezentuje widzom sposoby na dania z duszonego mięsa. Zdradzi, jak wygląda jego rodzinny przepis na cielęcinę w białym winie. Przyrządzi golonki z indyka i poda je z ziemniakami.
|
14:45 |
![]() Tomasz Jakubiak zdradzi swoje sposoby na przyrządzenie pysznego grillowanego mięsa. Podsunie przepisy na kotleciki cielęce z konfiturą agrestową podane z plackami ziemniaczanymi i kapustą kiszoną.
|
15:15 |
![]() Tomasz Jakubiak pojedzie na Pojezierze Lubuskie. Skieruje się do Gościńca na Półwyspie. Zajrzy do restauracji dwóch sióstr, Martyny i Pauliny. Ich lokal rozsławił pieczony kurczak w ziołach.
|
15:45 |
![]() Tomasz Jakubiak uda się na Śląsk, by spróbować tamtejszych potraw. Przygotuje faszerowane kapustą zrazy podane ze smażonymi kopytkami, a także gulasz cielęcy na białym winie i placku ziemniaczanym.
|
16:15 |
![]() Tomasz Jakubiak stawia na kuchnię inspirowaną Kaszubami. Zajrzy do Celbowa pod Puckiem, gdzie Marek prowadzi karczmę Nordowi Mol. Szefem kuchni jest tu Sławek, który zaproponuje gęś w cydrze.
|
16:45 |
![]() Daniela Ribezzo pokazuje, jak w łatwy sposób wyczarować słodkie dzieła sztuki. Dzieli się radami, dzięki którym przygotowanie tart, bez, serników i innych słodkości zawsze się uda.
|
17:20 |
![]() Złota medalistka olimpijska, Jeannette Bolden Pickens, pragnie ocalić rodzinną cukiernię. W 27th Street Bakery tworzone są pyszne desery ze słodkich ziemniaków. Stephanie Boswell musi odświeżyć menu.
|
18:20 |
![]() Dwunastu najmłodszych piekarzy przez 10 tygodni uczestniczy w rywalizacji, która sprawdza ich kulinarne umiejętności. Najbardziej utalentowany z nich zdobędzie nagrodę w wysokości 25 tysięcy dolarów.
|
19:20 |
![]() Utalentowani szefowie kuchni walczą o szansę na pokonanie Bobby'ego Flaya. Jeden z nich zostaje wybrany do rywalizacji z mistrzem, a jego atutem może być danie z niespodzianką.
|
19:50 |
![]() Utalentowani szefowie kuchni walczą o szansę na pokonanie Bobby'ego Flaya. Jeden z nich zostaje wybrany do rywalizacji z mistrzem, a jego atutem może być danie z niespodzianką.
|
20:20 |
![]() Alton Brown bada technikę gotowania, historię produktów spożywczych i zalety różnych sprzętów kuchennych Program koncentruje się na znanych potrawach, które można łatwo przyrządzić w domu.
|
21:00 |
![]() Prowadzący bada świat suszonych wodorostów i udowadnia, dlaczego powinny znaleźć się w każdej kuchni.
|
21:35 |
Kolejna grupa kulinarnych amatorów będzie starała się wykazać w swoich popisowych daniach. Następnie jurorzy poddadzą uczestników testowi inwencji.
|
23:10 |
![]() Wyprawa na zaplecza amerykańskich cukierni, które tworzą najbardziej szalone ciasta, jakie można sobie wyobrazić: od tortów weselnych zaprzeczających grawitacji po repliki zwierząt.
|
23:40 |
![]() Czwórka kucharzy rywalizuje ze sobą w sztuce gotowania. Akcja tego kulinarnego turnieju dzieje się w sklepie. Nad całością czuwa Guy Fieri.
|
0:45 |
![]() Gabriele Bonci odwiedza Mantuę. W tym renesansowym świecie od setek lat króluje piekarstwo. Gabriele pomaga trzem biznesom wejść w świat współczesnego piekarstwa.
|
2:00 |
![]() Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
3:00 |
Profesjonalni kucharze konkurują z amatorami o wysoką nagrodę pieniężną. Ich zmagania oceniają jurorzy.
|
4:00 |
![]() Profesjonalni kucharze konkurują z amatorami o wysoką nagrodę pieniężną. Ich zmagania oceniają jurorzy.
|
5:00 |
![]() Rozprawa z mitem rodzinnego obiadu poprzedzonego długimi przygotowaniami. Agata serwuje oryginalną zieloną zupę, a Olga aromatyczne steki z rostbefu. Na deser jest oryginalna szarlotka.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.