Wszystkiego słodkiego: Desery świata (1/8)
magazyn kulinarny Polska
W skrócie
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują hiszpańskie churros, francuską tartę tatin oraz włoskie tiramisu. Następnie zajmą się przyrządzeniem i upieczeniem tortu bezowego.
Oglądaj w telewizji
Pon 2.12 16:10
Food Network
Opis
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler prezentują różnego rodzaju desery. Bywa, że są to proste przekąski, ale nierzadko pokazują także prawdziwe cukiernicze dzieła sztuki. W każdym odcinku pojawiają się nowe przepis, które łączy wykorzystywanie najwyższej jakości produktów i znakomity smak.
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują hiszpańskie churros, francuską tartę tatin oraz włoskie tiramisu. Następnie zajmą się przyrządzeniem i upieczeniem tortu bezowego i wielobarwnych makaroników.