Food NetworkProgram TV na Niedziela 28.08.2022
5:45 |
![]() Prowadząca przyrządza pyszności z grilla - grzanki w trzech rodzajach oraz cielęcinę z pieczonymi pomidorami. Na deser serwuje tartę migdałową.
|
---|---|
6:20 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
6:55 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
7:30 |
![]() To odcinek pełen emocji, o wybuchowym początku. Po wspólnej zabawie zostaje ujawniony temat konkurencji: danie z kukurydzą. Druga część odcinka jest poświęcona japońskiemu specjałowi - sushi.
|
|
|
9:05 |
![]() Polacy chętnie korzystają z wyprzedaży i promocji. Jednak rzeczywistość bardzo często różni się od fikcji handlowców. Katarzyna Bosacka podpowiada, jak kupować taniej i żyć oszczędniej.
|
9:35 |
![]() Łosoś sprawdza się w każdej sytuacji i smakuje w każdej formie. W Polsce wciąż przyrządza się go rzadko. Katarzyna Bosacka podpowie, czy zdrowszy jest ten podany na zimno czy na gorąco.
|
10:05 |
![]() Producenci pokarmów dla dzieci wiedzą, jak podbić serca dzieci. Gadżety i zabawki nie zawsze spełniają oczekiwania ich rodziców. Katarzyna Bosacka odkrywa sekrety produktów dla najmłodszych.
|
10:35 |
![]() Podróżnik przemierza miasta Turkiestan i Szymkent. Odwiedza turkiestański bazar, na którym podgląda ręczną produkcję kiełbas z koniny. W menu programu znajdą się m.in. pierożki samsa.
|
11:10 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza stolicę Kazachstanu, która niedawno zmieniła nazwę na Nur-Sułtan. Kosztuje lokalnych dań, m.in. móżdżka cielęcego i pasztecików z wielbłądziny.
|
11:45 |
![]() Magda Gessler jedzie do Krakowa, gdzie w restauracji Fiorentina kosztuje nowoczesnej polskiej kuchni z włoskim akcentem. Jednym z dań jest Pstrąg Ojcowski - ryba wędzona dymem z jabłoni.
|
12:15 |
![]() Kasia i Marcelina pracują z remizie strażackiej w Chrzanowie. Szykują tortille z szynką, serem i warzywami. Przyrządzają pastę z cieciorki z dodatkiem pieczonej dyni i grillowanej papryki.
|
12:45 |
![]() Ekipa Food Network odwiedza pasjonatów dobrego jedzenia i podpatruje, jaki jest ich sposób na udany posiłek. O swojej miłości do gotowania opowiadają członkinie Koła Gospodyń Miejskich.
|
13:15 |
![]() Niedaleko Starogardu Gdańskiego Tadeusz spotyka się ze Sławkiem, który uprawia rzodkiewki od ponad 20 lat. Na miejscu prowadzący przyrządza tatar z rzodkiewki, a w swojej kuchni kiszone rzodkiewki.
|
13:45 |
![]() Tadeusz Muller odwiedza miejscowość Łopatki w okolicach Łodzi, gdzie Monika Mrowińska prowadzi ekologiczne gospodarstwo Mrowisko. Właścicielka opowiada o kapuście, którą u siebie hoduje.
|
14:15 |
![]() Michel Moran zaprasza Rafała Cieszyńskiego. Aktor preferuje zdrową kuchnię, razem z gospodarzem programu szykuje kolację dla partnerki, Alżbety Lenskiej. Panowie sięgają po elementy kuchni japońskiej.
|
14:45 |
![]() Tomasz Jakubiak jedzie na Podlasie, by spotkać się z właścicielami farmy ekologicznej Vitalis. Wraz z nimi przygotuje białą kiełbasę. Zdradzi przepis na wieprzowe dzyndzałki i pulpety z fetą.
|
15:15 |
![]() Tomek Jakubiak wyrusza pod białoruską granicę do miejscowości Kruszyniany, gdzie Dżanetta Bogdanowicz prowadzi agroturystyczne gospodarstwo Tatarska Jurta. Miejsce to słynie z regionalnych potraw.
|
15:45 |
![]() Na Podlasiu jednym z szefów kuchni jest Marcin Budynek, który w swojej restauracji - Tawerna Fisza - serwuje mięsne i rybne dania. Marcin zdradza Tomkowi swój przepis na regionalną rybę, sielawę.
|
16:15 |
![]() Tomasz Jakubiak zajmie się wieprzowiną. Zaprezentuje przepisy na gotowane golonki w towarzystwie sałatki z patisonów. Pojawi się też receptura na schab w sosie jabłkowo-musztardowym.
|
16:45 |
![]() Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy i dlaczego wciąż do nich wraca.
|
17:20 |
![]() Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
18:25 |
![]() Siedmiu szefów kuchni walczy o szansę dołączenia do najbardziej elitarnego klubu kulinarnego na świecie. Zwycięzca rywalizacji będzie miał szansę zdobyć uznanie i tytuł mistrza gastronomii.
|
19:25 |
![]() Valerie Bertinelli i Duff Goldman wystawiają na próbę talenty dwunastu młodych cukierników, rywalizujących o 25 tysięcy dolarów, artykuł w magazynie Food Network i tytuł Mistrza Wypieków.
|
20:25 |
Adam Richman przemierza świat, odkrywając najbardziej wyjątkowe potrawy na świecie. Znajduje dania, których nie spróbuje się nigdzie indziej w miejscach, gdzie nikt się ich nie spodziewa.
|
21:00 |
![]() Alton Brown bada technikę gotowania, historię produktów spożywczych i zalety różnych sprzętów kuchennych Program koncentruje się na znanych potrawach, które można łatwo przyrządzić w domu.
|
21:35 |
Grupa amatorów przygotowuje swoje popisowe danie. Następnie wszyscy uczestnicy przechodzą test na kreatywność.
|
23:10 |
![]() Kulisy pracy piekarni, w których powstają najbardziej niezwykłe ciasta, jakie można sobie wyobrazić: torty zaprzeczające grawitacji, repliki zwierząt naturalnej wielkości czy ciasta z niespodzianką.
|
23:40 |
![]() Czwórka kucharzy rywalizuje ze sobą w sztuce gotowania. Akcja tego kulinarnego turnieju dzieje się w sklepie. Nad całością czuwa Guy Fieri.
|
0:45 |
![]() Gabriele Bonci podróżuje po Włoszech, by pomagać rozwijającym się biznesom piekarniczym zaistnieć we współczesnym świecie kulinariów.
|
2:00 |
![]() Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
3:00 |
![]() Profesjonalni kucharze konkurują z amatorami o wysoką nagrodę pieniężną. Ich zmagania oceniają jurorzy.
|
4:00 |
![]() Profesjonalni kucharze konkurują z amatorami o wysoką nagrodę pieniężną. Ich zmagania oceniają jurorzy.
|
5:00 |
![]() W 2009 roku Paul i Stella McCartney zainicjowali kampanię, której celem była promocja jednego bezmięsnego dnia w tygodniu. Prowadzące program zdradzają swój ulubiony wegetariański przepis.
|
5:30 |
![]() Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.