CANAL+ KuchniaProgram TV na Niedziela 28.08.2022
6:00 |
Polska jest bogata w znakomite produkty sezonowe. Udowadnia to Tomasz Jakubiak. W drugiej serii programu prowadzący koncentruje się na poszukiwaniach jesiennych warzyw i owoców.
|
---|---|
6:30 |
Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
|
7:00 |
Bożena Sikoń, znana polska cukierniczka, prezentuje oryginalne przepisy na słodkości, które można przygotować w domu.
|
7:15 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
8:00 |
Utalentowana Włoszka Silvia Colloca mieszka w Australii, ale nie zapomniała o swoich korzeniach. Gotowanie to dla niej nie tylko życiowa pasja, ale i sposób na podtrzymywanie więzi rodzinnych.
|
8:30 |
Utalentowana Włoszka Silvia Colloca mieszka w Australii, ale nie zapomniała o swoich korzeniach. Gotowanie to dla niej nie tylko życiowa pasja, ale i sposób na podtrzymywanie więzi rodzinnych.
|
9:00 |
Adam Liaw wędruje od pokrytych lodem stawów Hokkaido przez ogromną aglomerację Tokio po wielokulturową wyspę Okinawa. Poznaje mistrzów kuchni i odkrywa lokalne smaki oraz sekretne receptury.
|
9:35 |
Piękne krajobrazy, słońce, gościnni ludzie i dobre jedzenie to atuty Grecji. Marieta Marecka w nowym programie pokaże widzom, jak przygotowywać tradycyjne, greckie potrawy we własnej kuchni.
|
10:05 |
Widzowie poznają tradycje kulinarne Chin. Dowiedzą się m.in., jak przyrządza się grzyby matsutake i różne wersje smakowe bambusa.
|
11:00 |
Widzowie poznają tradycje kulinarne Chin. Dowiedzą się m.in., jak przyrządza się grzyby matsutake i różne wersje smakowe bambusa.
|
12:00 |
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
12:30 |
Fred Sirieix sprawdzi, jak szefowie kuchni poradzą sobie z przygotowaniem przekąsek, które uwielbiają Brytyjczycy. Efekty ocenią pracownicy fabryk, w których produkuje się dany przysmak.
|
13:30 |
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, przyrządzają różnorodne przysmaki. Na stole pojaiwą się szaszłyki z łososia, steki z arbuza czy bakłażany z sosem tahini.
|
14:00 |
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Podaje przepisy na chleby drożdżowe i na zakwasie oraz bułeczki na słodko i słono. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
14:30 |
Mistrz kulinarny i zapalony kinoman Paul Hollywood podróżuje przez USA. Jego celem są lokalne specjały i spotkania z gwiazdami. Startuje w Nowym Jorku. Na koniec dociera do fabryki snów, Hollywood.
|
15:30 |
Irlandzki mistrz kuchni Donal Skehan proponuje praktyczne podejście do gotowania. Jako ojciec dwójki dzieci nie ma czasu na wymyślne potrawy. Stawia przede wszystkim na prostotę i zdrowe składniki.
|
16:00 |
Irlandzki mistrz kuchni Donal Skehan proponuje praktyczne podejście do gotowania. Jako ojciec dwójki dzieci nie ma czasu na wymyślne potrawy. Stawia przede wszystkim na prostotę i zdrowe składniki.
|
16:30 |
Umami został oficjalnie uznany za piąty podstawowy smak w 2000 roku, ale w azjatyckiej kuchni króluje już od dawna. Szef kuchni Robert Allison pokazuje, jak można go uzyskać. Zagląda m.in. do Seulu.
|
17:00 |
Umami został oficjalnie uznany za piąty podstawowy smak w 2000 roku, ale w azjatyckiej kuchni króluje już od dawna. Szef kuchni Robert Allison pokazuje, jak można go uzyskać. Zagląda m.in. do Seulu.
|
17:30 |
Kucharz Adam Liaw tropi najlepsze smaki Chin. Australijski specjalista od inspirujących, kulinarnych podróży udaje się do Państwa Środka, aby odkryć wszystkie sekrety chińskiej gastronomii.
|
18:00 |
Kucharz Adam Liaw tropi najlepsze smaki Chin. Australijski specjalista od inspirujących, kulinarnych podróży udaje się do Państwa Środka, aby odkryć wszystkie sekrety chińskiej gastronomii.
|
18:30 |
Najlepsze na świecie cannoli na Sycylii, zgniły rekin na Islandii czy surowy kurczak na Okinawie - oto street food na całym świecie. Ainsley Harriott odkrywa najmniej znane potrawy z różnych krajów.
|
19:20 |
Najlepsze na świecie cannoli na Sycylii, zgniły rekin na Islandii czy surowy kurczak na Okinawie - oto street food na całym świecie. Ainsley Harriott odkrywa najmniej znane potrawy z różnych krajów.
|
20:10 |
Znany szef kuchni Jamie Oliver przygotowuje kolejne smakowite dania, które składają się jedynie z pięciu składników. W każdym z odcinków kucharz prezentuje cztery niepowtarzalne potrawy.
|
20:40 |
Szef kuchni Árni Ólafur Jónsson przenosi się z Nowego Jorku na islandzką prowincję. Pragnie uprawiać warzywa i hodować zwierzęta. W trakcie przerwy od pracy prezentuje swoje kulinarne umiejętności.
|
21:20 |
Szef kuchni Árni Ólafur Jónsson przenosi się z Nowego Jorku na islandzką prowincję. Pragnie uprawiać warzywa i hodować zwierzęta. W trakcie przerwy od pracy prezentuje swoje kulinarne umiejętności.
|
21:55 |
Szef kuchni Árni Ólafur Jónsson przenosi się z Nowego Jorku na islandzką prowincję. Pragnie uprawiać warzywa i hodować zwierzęta. W trakcie przerwy od pracy prezentuje swoje kulinarne umiejętności.
|
22:30 |
Jamie Oliver w swoim kolejnym programie skupi się na daniach, które pomagają jak najdłużej cieszyć się zdrowiem. Aby sprawdzić, jak jedzenie wpływa na długość życia, odwiedza m.in. greckie wyspy.
|
23:20 |
Ainsley Harriot, brytyjski szef kuchni, udaje się na wyprawę do Australii, by poznać tamtejsze targi żywności. Oprócz zwiedzania zajmie się gotowaniem potraw z kupionych na miejscu produktów.
|
0:20 |
Anthony Bourdain jest amerykańskim szefem kuchni. Przemierza świat w poszukiwaniu niepowtarzalnych smaków odległych kultur.
|
1:10 |
Anthony Bourdain jest amerykańskim szefem kuchni. Przemierza świat w poszukiwaniu niepowtarzalnych smaków odległych kultur.
|
2:00 |
Tomek Jakubiak jeździ po Polsce i poszukuje nowych lub zapomnianych smaków, które są dla niego punktem wyjścia do własnych przepisów.
|
2:30 |
David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.
|
3:00 |
Gratka dla wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
|
3:30 |
Jagna Niedzielska i Damian Kordas wyruszą w drogę, by odkrywać godne polecenia bary mleczne, lokale podające jagnięcinę i restauracje z najlepszymi owocami morza. Odwiedzą też popularne kurorty.
|
4:00 |
Blogerka Marta Dymek przekonuje widzów że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.
|
4:30 |
Marieta Marecka prezentuje jak przygotować obiad dla całej rodziny. Prowadząca udzieli kilku wskazówek dotyczących tego, co i za ile kupić oraz jakie składniki można zastąpić tańszymi zamiennikami.
|
5:00 |
Andrzej Polan sprawdza kulinarne umiejętności domorosłych adeptów sztuki kulinarnej. W nowym sezonie uczestnicy są zdani wyłącznie na siebie, zaś prowadzący będzie obserwował ich poczynania z ukrycia.
|
5:30 |
Andrzej Polan sprawdza kulinarne umiejętności domorosłych adeptów sztuki kulinarnej. W nowym sezonie uczestnicy są zdani wyłącznie na siebie, zaś prowadzący będzie obserwował ich poczynania z ukrycia.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.