Ewa gotuje (134)

W skrócie
Dziś Ewa Wachowicz przyrządza potrawy inspirowane kuchnią dawnej monarchii austro-węgierskiej: zupę-krem z ziemniaków z płatkami migdałów oraz knedle z morelami i orzechową panierką.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz przybliża zasady przygotowywania posiłków zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, przy zachowaniu polskiej tradycji. Prezentuje przepisy, które zostały przez nią spisane w różnych zakątkach świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Nie zabraknie "technicznych" nowinek i kulinarnych ciekawostek, a także porad, jak ciekawie udekorować stół. W kuchni pani Ewie towarzyszą specjalnie zaproszeni goście.
W dzisiejszym odcinku Ewa Wachowicz przyrządzi dania inspirowane kuchnią dawnej monarchii austro-węgierskiej. Przygotuje zupę-krem z ziemniaków, podawaną z płatkami migdałów, a także pyszne knedle z morelowym nadzieniem i orzechową panierką.