Ewa gotuje (456)

W skrócie
Tym razem prowadząca w ramach dania głównego poda makaron z twarogiem i truskawkami. Na deser zaś zaserwuje sorbet z arbuza i malin. Na zakończenie programu zabierze nas na wycieczkę w góry.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Tym razem prowadząca przygotuje zupę vichysoisse, która - mimo skomplikowanej nazwy - jest tak naprawdę prostym kremem z ziemniaków od lat podawanym w uzdrowisku Vichy. W ramach dania głównego poda makaron z twarogiem i truskawkami. Na deser zaś zaserwuje sorbet z arbuza i malin. Na zakończenie programu zaś autorka programu zabierze nas na wycieczkę w góry.