Ewa gotuje (478)
W skrócie
Ewa Wachowicz pokazuje, jak zamienić resztki ze świątecznego stołu w doskonałe potrawy. Jako przystawkę proponuje krem z pieczonego zielonego groszku. Danie główne stanowi kasza jaglana z jabłkami.
Oglądaj w telewizji
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
W dzisiejszym odcinku Ewa Wachowicz prezentuje jak wykorzystać pozostałości ze świątecznego stołu i zamienić je w doskonałe potrawy. Jako przystawkę proponuje niecodzienny orientalny krem z pieczonego zielonego groszku. Danie główne stanowi kasza jaglana z jabłkami. Natomiast uwieńczeniem posiłku jest deser w postaci lekkiego i szybkiego w przygotowaniu sernika w pucharkach.