Ewa gotuje (101)
W skrócie
Dziś Ewa Wachowicz przygotowuje kurze udka w glazurze z miodu i sosu sojowego. Do tego podaje ryż na sypko i sałatę z miodowym winegretem. To świetny pomysł na szybki i smaczny obiad.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz przybliża zasady przygotowywania posiłków zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, przy zachowaniu polskiej tradycji. Prezentuje przepisy, które zostały przez nią spisane w różnych zakątkach świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Nie zabraknie "technicznych" nowinek i kulinarnych ciekawostek, a także porad, jak ciekawie udekorować stół. W kuchni pani Ewie towarzyszą specjalnie zaproszeni goście.
W tym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje kurze udka w glazurze z miodu i sosu sojowego. Do tego doda ryż ugotowany na sypko i sałatę z miodowym winegretem. Ten przepis to świetny pomysł na błyskawiczny i bardzo smaczny obiad. Na deser przygotuje roladę waflową, niezwykle prostą w wykonaniu, ponieważ nie trzeba jej piec. Jej bazą są wafle, które po zwilżeniu wodą robią się bardzo plastyczne.