Ewa gotuje (430)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie
Ewa przygotuje tradycyjną sałatkę szwajcarską z sera, ogórków konserwowych, szynki i sosu winegret. Następnie pokaże, jak zrobić żeberka w sosie pieprzowym. Na deser prowadząca upiecze tartę.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Na początku programu Ewa Wachowicz przygotuje tradycyjną sałatkę szwajcarską z sera, ogórków konserwowych, szynki i sosu winegret. Następnie pokaże, jak zrobić żeberka w sosie pieprzowym. Kluczem do sukcesu tego dania jest kefirowa marynata. Z kolei na deser prowadząca upiecze tartę z owocami leśnymi i białą czekoladą.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (415)
Nd, 22.12 2:30
Ewa gotuje (499)
Nd, 22.12 2:45
Ewa gotuje (500)
Nd, 22.12 3:15
Ewa gotuje (528)
Nd, 22.12 19:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (416)
Pon, 23.12 2:25
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (386)
Pon, 23.12 7:10
Ewa gotuje (387)
Pon, 23.12 7:35
Ewa gotuje (417)
Wt, 24.12 2:25
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (501)
Wt, 24.12 2:45
Ewa gotuje (502)
Wt, 24.12 3:15