Ewa gotuje (430)
magazyn kulinarny Polska 2021

W skrócie
Ewa przygotuje tradycyjną sałatkę szwajcarską z sera, ogórków konserwowych, szynki i sosu winegret. Następnie pokaże, jak zrobić żeberka w sosie pieprzowym. Na deser prowadząca upiecze tartę.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Na początku programu Ewa Wachowicz przygotuje tradycyjną sałatkę szwajcarską z sera, ogórków konserwowych, szynki i sosu winegret. Następnie pokaże, jak zrobić żeberka w sosie pieprzowym. Kluczem do sukcesu tego dania jest kefirowa marynata. Z kolei na deser prowadząca upiecze tartę z owocami leśnymi i białą czekoladą.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (463)
Pt, 20.06 2:30
Ewa gotuje (468)
Pt, 20.06 2:45
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (469)
Pt, 20.06 3:15
i 2 późniejsze emisje
Ewa gotuje (499)
Pt, 20.06 4:05
Ewa gotuje (464)
So, 21.06 2:30
Ewa gotuje (470)
So, 21.06 2:45
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (471)
So, 21.06 3:15
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (536)
So, 21.06 7:30
Ewa gotuje (537)
So, 21.06 8:00
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (465)
Nd, 22.06 2:30