Ewa gotuje (168)

magazyn kulinarny Polska 2012  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Ewa Wachowicz przyrządza dania kuchni śródziemnomorskiej. Przygotowuje ciasto focaccia, serwowane z oliwą i octem balsamicznym. Następnie doradzi jak sporządząć oliwy smakowe.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz przybliża zasady przygotowywania posiłków zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, przy zachowaniu polskiej tradycji. Prezentuje przepisy, które zostały przez nią spisane w różnych zakątkach świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Nie zabraknie "technicznych" nowinek i kulinarnych ciekawostek, a także porad, jak ciekawie udekorować stół. W kuchni pani Ewie towarzyszą specjalnie zaproszeni goście.

Tym razem Ewa Wachowicz przyrządza dania kuchni śródziemnomorskiej. Na początek przygotowuje podobne do włoskiej pizzy ciasto focaccia, serwowane z oliwą i octem balsamicznym. Następnie doradzi, jak domowymi metodami sporządzić oliwy smakowe - z rozmarynem, czuszką i czosnkiem. Z kolei na obiad zaproponuje risotto z prawdziwkami, a na deser - sernik na kruchym spodzie ze śliwkami.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...