Okrasa łamie przepisy: Soczewiaki, czyli soczewica na talerzu
magazyn kulinarny Polska 2025
W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
So 8.11 14:25
TVP 1
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia bez mleka
Wt, 28.10 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kiszonki zdrowe i smaczne
Wt, 28.10 14:30
Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki
Wt, 28.10 17:10
Okrasa łamie przepisy: Na klopsy do Iławy
Wt, 28.10 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Karp
Wt, 28.10 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Inne kluski śląskie
Śr, 29.10 7:00
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Pięknie zalane potrawy
Śr, 29.10 12:00
Okrasa łamie przepisy: Zimne sosy jogurtowe
Śr, 29.10 17:10
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Borów Tucholskich
Śr, 29.10 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Wołowina dojrzewająca
Śr, 29.10 19:15
i 1 późniejsza emisja