Majorka: śródziemnomorskie smaki (2)
(Marcus in the Med: Mallorca)
W skrócie
Marcus spotyka się z kucharzem specjalizującym się w grillowaniu potraw na drewnie. Potem samodzielnie przygotowuje kotlety wieprzowe, czerpiąc inspirację z majorkańskich sposobów gotowania.
Oglądaj w telewizji
Opis
Marcus Wareing wyrusza na Majorkę, by zanurzyć się w jej kulinarnej tradycji. Odwiedza nie tylko słynne targowiska i renomowane restauracje, ale także odkrywa kameralne bary i lokalne przysmaki, których często nie znają nawet stali bywalcy wyspy. Podczas swoich podróży poznaje miejscowych producentów i kucharzy, próbuje oryginalnych dań i eksploruje bogactwo smaków charakterystycznych dla tej śródziemnomorskiej wyspy, odkrywając przed widzami jej autentyczną stronę.
W tym odcinku
Marcus spotyka się z lokalnym kucharzem, specjalizującym się w grillowaniu potraw na drewnie. Zachwycony unikalnym smakiem i techniką opiekania, Marcus postanawia wykorzystać poznane metody i samodzielnie przygotowuje soczyste kotlety wieprzowe, czerpiąc inspirację z tradycyjnych, majorkańskich sposobów gotowania.