Majorka: śródziemnomorskie smaki (1)
(Marcus in the Med: Mallorca)
W skrócie
Marcus Wareing odkrywa kulinarne bogactwo Majorki. Wybiera pomidory do gazpacho oraz arbuza do sałatki. Po zakupach kosztuje tradycyjnego dania rybnego, a następnie przygotowuje deser lodowy
Oglądaj w telewizji
Opis
Marcus Wareing wyrusza na Majorkę, by zanurzyć się w jej kulinarnej tradycji. Odwiedza nie tylko słynne targowiska i renomowane restauracje, ale także odkrywa kameralne bary i lokalne przysmaki, których często nie znają nawet stali bywalcy wyspy. Podczas swoich podróży poznaje miejscowych producentów i kucharzy, próbuje oryginalnych dań i eksploruje bogactwo smaków charakterystycznych dla tej śródziemnomorskiej wyspy, odkrywając przed widzami jej autentyczną stronę.
W tym odcinku
Marcus Wareing z entuzjazmem odkrywa kulinarne bogactwo Majorki. Przemierzając lokalny targ, wybiera świeże pomidory do aromatycznego gazpacho oraz soczystego arbuza do lekkiej sałatki. Po zakupach kosztuje tradycyjnego dania rybnego, a następnie przygotowuje orzeźwiający deser lodowy z syropem cukrowym, czerpiąc inspirację z lokalnych produktów i smaków wyspy.