Majorka: śródziemnomorskie smaki (7)
(Marcus in the Med: Mallorca)
W skrócie
W poszukiwaniu idealnej przekąski Marcus dociera do Port de Sollér, gdzie próbuje czerwonych krewetek, cenionych za smak. Zagląda na lokalny targ, by odkryć sekrety przygotowywania tradycyjnej szynki.
Oglądaj w telewizji
Opis
Marcus Wareing wyrusza na Majorkę, by zanurzyć się w jej kulinarnej tradycji. Odwiedza nie tylko słynne targowiska i renomowane restauracje, ale także odkrywa kameralne bary i lokalne przysmaki, których często nie znają nawet stali bywalcy wyspy. Podczas swoich podróży poznaje miejscowych producentów i kucharzy, próbuje oryginalnych dań i eksploruje bogactwo smaków charakterystycznych dla tej śródziemnomorskiej wyspy, odkrywając przed widzami jej autentyczną stronę.
W tym odcinku
W poszukiwaniu idealnej przekąski Marcus dociera do nadmorskiego Port de Sollér, gdzie próbuje słynnych, czerwonych krewetek, cenionych za wyjątkowy smak. Następnie zagląda na lokalny targ, by odkryć sekrety przygotowywania tradycyjnej szynki.