Okrasa łamie przepisy: Śniadanie na polanie

magazyn kulinarny Polska 2024  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Kucharz pokaże trzy różne potrawy śniadaniowe. Pierwszą propozycją będzie szakszuka. Druga to placek z białej fasoli podany z burakami i sosem z twarogu i pistacji. Trzecia to smażony chleb.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Tym razem Karol Okrasa zaprosi widzów na śniadanie na polanie. Przez dietetyków posiłek ten uważany jest za najważniejszy dla zdrowia. Nasz kucharz pokaże widzom trzy różne potrawy śniadaniowe. Pierwszą propozycją Karola będzie "szakszuka" z mięsem z ud kurczaka, cebulą, pomidorami, papryką i jajkami. Druga to placek z białej fasoli podany z burakami i sosem z twarogu i pistacji. A trzecia to smażony chleb z duszoną cebulą i serem "burrata".

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...