Okrasa łamie przepisy: Własnoręcznie przygotowane konserwy
W skrócie
Kucharz zaprezentuje sposoby na domowe konserwowanie jedzenia. Udowodni też, że przetwory nie muszą być wykonane z gorszych surowców. Zamknie w słoiku potrawkę z perliczki oraz zapasteryzuje karkówkę.
Oglądaj w telewizji
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Kucharz zaprezentuje sposoby na domowe konserwowanie jedzenia. Udowodni też, że przetwory nie muszą być wykonane z gorszych surowców. Zamknie w słoiku potrawkę z perliczki oraz zapasteryzuje karkówkę wieprzową z kapustą.