Okrasa łamie przepisy: Kiszonki zdrowe i smaczne

magazyn kulinarny Polska 2020  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol pokaże, że z kiszonek przygotować smaczne potrawy. Będą to: tatar z wołowiny, zupa z kiszonych pomidorów na perliczce oraz placki z soczewicy i szpinaku z salsą z kiszonych buraków.

Oglądaj w telewizji

Czw 21.11 18:40
TVP Rozrywkalogo
Pt 22.11 7:10
TVP Rozrywkalogo

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Kiszenie to jedna z najpopularniejszych metod przechowywania żywności. Dzięki niej produkty stają się bogate w żywe kultury bakterii. Karol pokaże, że z kiszonek można przygotować ciekawe i smaczne potrawy. Będą: tatar z wołowiny z dodatkiem kiszonej rzodkiewki i czosnku, zupa z kiszonych pomidorów na perliczce oraz wegetariańskie placki z soczewicy i szpinaku z salsą z kiszonych buraków.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...