Okrasa łamie przepisy: Kiszonki zdrowe i smaczne
W skrócie
Karol pokaże, że z kiszonek przygotować smaczne potrawy. Będą to: tatar z wołowiny, zupa z kiszonych pomidorów na perliczce oraz placki z soczewicy i szpinaku z salsą z kiszonych buraków.
Oglądaj w telewizji
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Kiszenie to jedna z najpopularniejszych metod przechowywania żywności. Dzięki niej produkty stają się bogate w żywe kultury bakterii. Karol pokaże, że z kiszonek można przygotować ciekawe i smaczne potrawy. Będą: tatar z wołowiny z dodatkiem kiszonej rzodkiewki i czosnku, zupa z kiszonych pomidorów na perliczce oraz wegetariańskie placki z soczewicy i szpinaku z salsą z kiszonych buraków.