Okrasa łamie przepisy: Pięknie zalane potrawy

magazyn kulinarny Polska 2018  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol Okrasa opowie o najważniejszym meblu w domu - stole. To przy nim gromadzi się rodzina, by spożywać posiłki. Kucharz odwiedzi warsztat, w którym dwóch pasjonatów wytwarza niezwykłe stoły.

Oglądaj w telewizji

Czw 9.05 19:15
TVP Rozrywkalogo
Pt 10.05 8:15
TVP Rozrywkalogo

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa opowie o najważniejszym meblu w domu - stole. To przy nim gromadzi się rodzina, by wspólnie spożywać posiłki i celebrować najważniejsze okazje. Kucharz odwiedzi warsztat, w którym dwóch pasjonatów wytwarza niezwykłe stoły. Dla Karola przygotują specjalny blat z zalanym w środku nożem kucharskim. Tymczasem prowadzący przygotuje trzy potrawy: zalewajkę - prostą chłopską zupę, polędwiczkę wieprzową w cieście francuskim z farszem z grzybów i czekolady, a także zalane galaretą zimne nóżki z dziczyzny.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...