Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska

W skrócie
Kucharz zaprasza na gotowanie na ognisku. Zaproponuje quiche wegetariański, grzybowy makaron ze skwarkami z boczku i ziemnym twarogiem, a także suflet z kaszą jaglaną gotowaną na mleku z cynamonem.
Oglądaj w telewizji

Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa zaprasza widzów na gotowanie na ognisku. Jeszcze do początków XIX wieku w Polsce właśnie tak przyrządzano potrawy. Daniami, które dzisiaj zaproponuje znany kucharz, będą: quiche wegetariański z zielonym groszkiem, suszonymi pomidorami i twarogiem, grzybowy makaron ze skwarkami z boczku i ziemnym twarogiem oraz suflet z kaszą jaglaną gotowaną na mleku z cynamonem.