Okrasa łamie przepisy: Śniadanie na polanie
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: W starej piekarni
Śr, 15.01 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy omlety
Śr, 15.01 16:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Żywiecka brukiew
Śr, 15.01 18:40
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Banany zamiast ziemniaków
Śr, 15.01 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kiszonki z Beskidu Niskiego
Czw, 16.01 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Polskie wersje światowej klasyki
Czw, 16.01 16:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Pradawna prażucha
Czw, 16.01 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Sosy ze świeżych ziół
Czw, 16.01 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Placki z krzycy
Pt, 17.01 11:35
Okrasa łamie przepisy: Dorsz w górach
Pt, 17.01 12:00
i 2 późniejsze emisje