Okrasa łamie przepisy: Śniadanie na polanie
magazyn kulinarny Polska 2024

W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Wielkopolskie kluchy na łachu
Czw, 15.05 16:10
Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na Wiśle
Czw, 15.05 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Mazowsza
Czw, 15.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Wiosenne smardze
Pt, 16.05 11:35
i 5 późniejszych emisji
Okrasa łamie przepisy: Potrawy z młodej kapusty
Pt, 16.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Pyry z gzikiem i plińce z pomoćką
Pt, 16.05 16:10
Okrasa łamie przepisy: Smak jesiennych wykopków
Pt, 16.05 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Ryby z dawnej Wisły
Pt, 16.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Gotowanie pod żaglami
So, 17.05 7:10
Okrasa łamie przepisy: Potrawy z podlaskiego miodu
So, 17.05 7:45
i 1 późniejsza emisja