Okrasa łamie przepisy: W stołówce na warszawskiej Pradze

magazyn kulinarny Polska 2014  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol jedzie do wolontariuszy stowarzyszenia, którego misją jest przeciwdziałanie wykluczeniu osób dotkniętych trudną sytuacją życiową. Pokazuje im, jak stworzyć ciekawe kompozycje smakowe.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol jedzie na warszawską Pragę do wolontariuszy stowarzyszenia, którego misją jest przeciwdziałanie wykluczeniu i marginalizacji osób dotkniętych trudną sytuacją życiową. Pokazuje im, jak z powszechnie dostępnych produktów stworzyć ciekawe kompozycje smakowe. Wspólnie z wolontariuszami przygotowuje dorsza z patelni z marchewką, a także pieczonego kurczaka z boczkiem i sosem owocowym.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...